Redaktørens valg: Vingegaards Vuelta, Hjulmand i finsk inferno og US Open finaler

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Redaktørens valg: Vingegaards Vuelta, Hjulmand i finsk inferno og US Open finaler

Jonas Wind kan blive Danmarks trumfkort i Helsinki
Jonas Wind kan blive Danmarks trumfkort i HelsinkiProfimedia
Der er måske ikke klubfodbold på dagsordenen, men der er stadig masser af anden topsport i den kommende weekend med landsholdets tur til Finland som det absolutte højdepunkt

 

Fredag den 8. september

Vuelta a Espana - 13. etape (Kl. 14:00)

Årets sidste Grand Tour har indtil videre været en vild omgang med favoritterne Jonas Vingegaard, Primoz Roglic og Remco Evenepoel bag en mand, der primært rejste til Spanien for at hjælpe de to førstnævnte, Sepp Kuss. Hvem af dem, der kommer til at triumfere, vil i høj grad blive afgjort af fredagens etape, tourens hårdeste.

Den finder sted i Pyrenæerne, er 135 km lang og består af over 4000 m hård klatring over fire store bjergtoppe og slutter på den måske mest udmattende af dem alle, Col du Tourmalet, et 19 km langt bjergpas, der fører rytterne op i 1400 m højde.

Da alle fire bjergtoppe ligger lige efter hinanden og har voldt Tour de France-rytterne alvorlige problemer i årenes løb, er dette den etape i Vueltaen, der vil skille drengene fra mændene.

Lørdag den 9. september

US Open-finalen for kvinder (Kl. 22:00)

Vi ved endnu ikke, hvem deltagerne  bliver i US Open Women's-finalen, men det er absolut ikke noget, du vil gå glip af.

Det vil især være tilfældet, hvis teenage-superstjernen Coco Gauff vinder sin semifinale mod Karolina Muchova. I så fald vil hun spille for at vinde sin første Grand Slam nogensinde og blive den første amerikaner til at vinde US Open i seks år, hvilket afslutter den længste tørke siden 90'erne.

Madison Keys kan også gøre det, hvis hun kan komme forbi Aryna Sabalenka, som i høj grad vil cementere sin status som verdens bedste, hvis hun selv kan triumfere.

Søndag den 10. september

Finand - Danmark (Kl. 18.00)

Da lodtrækningen til EM-kvalifikationspuljen i sin tid blev udtrukket, var den umiddelbare reaktion, at dette ville blive en pulje, som Danmark ville kunne bade sig igennem på vejen mod EM-slutrunden i Tyskland.

Sådan er det imidlertid bestemt ikke gået. Et pinligt nederlag på udebane til Kazakhstan og et landshold, der med nød og næppe fik reddet tre points i land mod Nordirland, har gjort at Årets Leder fra 2021, Kasper Hjulmand, kan befinde sig på det alleryderste mandat, hvis det ikke skulle lykkes at hive tre points i land mod Finland på søndag i Helsinki.

De fleste danskere forbinder Finland med vodka, saunaer, skovsøer og yderst mærkelige indslag i Melodi Grand Prix. men at de også kan producere gode fodboldspillere på de breddegrader har Markku Kanerva´s mandskab allerde bevist. Finnerne fører således gruppen med 12 points foran Danmarks ti, og det kan blive yderst dyrt for Hjulmands udvalgte, hvis man møder op i Helsinki med forestillingen om, at denne kamp bliver en walk-over. Der er sat vand over til en varm aften i den finske hovedstad. 

US Open-finalen for mænd (Kl. 22:00)

De fleste fans gik ind til US Open med ønsket om en drømmefinale mellem Carlos Alcaraz og Novak Djokovic, og det ligger stadig i kortene, da det er mere end sandsynligt, at begge vinder deres semifinaler og at vi få en gentagelse af Wimbledon-finalen

Hvis Djokovic ikke når det, vil Ben Shelton spille for at blive den første amerikanske mand, der vinder turneringen i 20 år, og hvis Alcaraz taber, vil Daniil Medvedev spille for at blive den første mand, der har vundet turneringen flere gange siden Pete Sampras.

Uanset hvad finalen bliver, vil det være en, man husker!

Redaktør Svend Bertil Frandsen
Redaktør Svend Bertil FrandsenLivesport