PSG-stopper header Brasilien til smal sejr med sent mål ude mod Peru

Marquinhos steg til vejrs og sikrede Brasilien alle tre points.
Marquinhos steg til vejrs og sikrede Brasilien alle tre points.ERNESTO BENAVIDES/AFP
Brasiliens fodboldlandshold gjorde det til to sejre ud af to mulige i VM-kvalifikationen natten til onsdag dansk tid.

Et sent mål i det 90. minut af den brasilianske midtstopper Marquinhos sikrede en kneben sejr på 1-0 ude over Peru.

Med sejren rykker Brasilien op på siden af Argentina i den sydamerikanske kvalifikationsgruppe. Kun Brasilien og Argentina har opnået maksimumpoint efter to kampe.

Dermed har de to fodboldstormagter sat kursen mod VM i 2026, hvor seks ud af ti hold i gruppen går direkte videre til slutrunden.

Brasilien vandt i sin seneste kamp 5-1 hjemme over Bolivia natten til lørdag dansk tid.

Mod Peru blev det vanskeligere at hente alle tre point for brasilianerne, der ellers stillede op med stjernespillere som Neymar, Rodrygo, Richarlison, Casemiro, Raphinha og Ederson.

Efter 17 minutter brændte Paris Saint-Germains angriber Neymar et straffespark.

Fernando Diniz, der er midlertidig landstræner for Brasilien, var lettet over sejren.

"Jeg er tilfreds med det, vi viste i begge kampe. Det var en anderledes atmosfære mod Peru. Holdet var nødt til at score tre gange for at få et enkelt til at tælle."

"Det er altid vigtigt at vinde, og jeg synes, at vi vandt fortjent. Jeg nød det virkelig," siger Diniz ifølge Reuters.

Både Raphinha og Richarlison fik mål annulleret for offside i første halvleg.

Først da den ordinære spilletids 90 minutter var ved at rinde ud, scorede PSG-stopperen Marquinhos målet til 1-0 efter et hjørnespark fra klubkammeraten Neymar.

Også Argentina hentede tre point natten til onsdag, selv om holdet sparede Lionel Messi. Verdensmestrene vandt 3-0 ude over Bolivia.

Messi scorede det enlige mål, der sikrede Argentina en sejr på 1-0 i den foregående kamp hjemme mod Ecuador. Messi scorede direkte på frispark i den kamp.