Viceanfører før VM-udtagelse: Landstræner står over for svære valg

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Viceanfører før VM-udtagelse: Landstræner står over for svære valg

Simone Boye under fredagens venskabskamp mod Sverige
Simone Boye under fredagens venskabskamp mod SverigeJohan Nilsson/TT/Ritzau Scanpix
Om blot tre måneder skal de danske fodboldkvinder spille VM for første gang i 16 år, og kampen om pladserne i truppen spidser til.

Tirsdag vandt Danmark 1-0 over Japan i Odense, og det var spillernes sidste mulighed for at vise sig frem i nationaldragten inden VM.

Viceanfører Simone Boye mener, at landstræner Lars Søndergaard står over for en række svære valg, når han skal beslutte truppens sammensætning.

Samtidig har muligheden for at blive valgt fra fyldt en del i landsholdssamlingen.

"Jeg synes, vi har håndteret det rigtig godt, men der er helt sikkert nogle, der synes, det er lidt svært. Pigerne er megaseje, og de fortjener alle at være med i truppen", mener Simone Boye.

Forsvarsspilleren Stine Ballisager tror, at konkurrencen om pladserne i truppen kommer til at fylde meget mindre, nu hvor spillerne vender tilbage til deres respektive klubber.

"Jeg tror, man kommer til at glemme det lidt. Nu skal vi hjem og arbejde hårdt, men det bliver selvfølgelig spændende at se, hvordan truppen kommer til at se ud", siger hun.

Stjernespillerne Nadia Nadim og Pernille Harder er begge ramt af skader og har derfor ikke været en del af truppen i testkampene mod Japan og Sverige.

Situationen har banet vejen for Amalie Vangsgaard, der fik spilletid i begge testkampe. Hun sigter efter en plads i den endelige trup.

"Jeg håber, at jeg har vist, at jeg skal med til VM. Selvfølgelig giver det en form for pres, men det er jeg nødt til at lægge til side for nu. Men det er klart, at jeg bliver skuffet, hvis jeg ikke bliver udtaget", siger hun.

Lars Søndergaard mener, at der er mange spillere om buddet. Af den grund bliver det ikke nemt at skille fårene fra bukkene.

"Vi har selvfølgelig en del spillere, der er inde i billedet, men vi kommer ikke kun til at kigge på de to kampe mod Japan og Sverige", siger landstræneren.

"Vi må se, hvem der passer bedst ind. Men det er helt sikkert, at nogle af spillerne vil blive skuffet, fordi mange af dem spiller på et højt niveau."

Danmark åbner VM-slutrunden, der afvikles i Australien og New Zealand, mod Kina. Efterfølgende venter kampe mod Haiti og England i den indledende gruppe.