New Zealands kvinder overrasker og slår Norge i VM-åbningskamp

New Zealands kvinder overrasker og slår Norge i VM-åbningskampMARTY MELVILLE/AFP
New Zealands kvindelandshold leverede en overraskelse af de store mod Norge i åbningskampen ved VM i fodbold.

VM-medværterne tog hul på slutrunden i New Zealand og Australien med en 1-0-sejr over de norske storfavoritter.

Hannah Wilkinson skabte ekstase blandt de mere end 40.000 tilskuere i Auckland, da angriberen tre minutter efter pausen gjorde det til 1-0.

Wilkinson modtog inde foran mål en tværpasning fra Jacqui Hand på højrekanten og bankede kuglen i nettet.

Norge kæmpede med at få spillet til at fungere, men med ti minutter igen var Tuva Hansen tæt på at udligne på et langskud. Den newzealandske keeper Victoria Esson fik dog vippet skuddet op på overliggeren.

Værterne overlevede herefter et tungt norsk pres, og med to minutter tilbage fik New Zealand endda tildelt et straffespark.

Et VAR-gennemsyn viste, at en norsk spiller havde haft hånden på bolden, hvilket fik dommeren til at pege på pletten. Den store chance blev dog misbrugt af Ria Percival, der knaldede bolden op på overliggeren.

Åbningskampen bød på hele ni tillægsminutter, så der skulle fortsat kæmpes for at sikre New Zealands første sejr i historien ved et VM på kvindesiden. Det er sjette gang, at New Zealand deltager ved en VM-slutrunde.

Optimismen forud for VM har heller ikke været den største, efter at newzealænderne gik ind til åbningskampen mod Norge med blot en enkelt sejr i de seneste 14 kampe.

Ud over New Zealand og Norge består gruppe A af Schweiz og Filippinerne. De to bedste hold går videre fra gruppefasen.

Danmark indleder VM på lørdag mod Kina. Senere skal danskerne op imod England og Haiti.