Forskellige stilarter tørner sammen når England og Spanien mødes i VM-finalen

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Forskellige stilarter tørner sammen når England og Spanien mødes i VM-finalen

Finalen spilles på Stadium Australia i Sydney.
Finalen spilles på Stadium Australia i Sydney.Reuters
Kvindefodbold kårer en ny verdensmester på søndag, når det niende VM for kvinder slutter med England og Spanien, begge stolte fodboldnationer, der mødes i en spændende finale i Sydney.

Den meget succesfulde turnering i Australien og New Zealand var bestemt til at få en ny vinder fra kvartfinalen, da Japan sluttede sig til USA, Tyskland og Norge i tidlige exits.

Trods al den spænding, der fulgte med Australiens vej til semifinalen og Japans fantastiske præstationer i de første runder, er der enighed om, at England og Spanien er værdige finalister for første gang.

"Jeg tror, det bliver en strålende kamp," sagde Englands anfører Millie Bright begejstret i lørdags.

"Det er to tophold, der mødes. Og i sidste ende handler kampen om at få bolden i nettet og udføre planen. Så find en måde at vinde på."

Kampen starter kl. 12:00 CET på søndag.
Kampen starter kl. 12:00 CET på søndag.Reuters, StatsPerform

Turneringen har vist udviklingen i kvindernes spil, men finalisterne præsenterer en kontrast i stilarter - England pragmatisk, hensynsløs, modstandsdygtig mens Spanien viser alle de tekniske færdigheder, som landets fodbold er berømt for.

Midtbanemastodonten Aitana Bonmati og det unge fløjtalent Salma Paralluelo har strålet for Spanien, mens Lauren James, før hun fik to kampes karantæne for et rødt kort, og Lauren Hemp har været blandt Englands bedste.

Lauren James er den spiller i turneringen, der har lavet flest assists.
Lauren James er den spiller i turneringen, der har lavet flest assists.StatsPerform, Reuters

Finalisterne har haft deres svipsere - Spanien blev slået 4-0 af Japan i deres sidste gruppekamp, og England måtte ud i straffesparkskonkurrence mod Nigeria i ottendedelsfinalen - men begge er vokset med opgaverne i turneringen og var overbevisende vindere af semifinalerne.

Forventningerne om en tæt finale foran endnu et udsolgt publikum på 75.000 på Stadium Australia er måske ikke helt ved siden af, hvis Englands 2-1-sejr i EM-kvartfinalen mellem holdene sidste år er nogen rettesnor.

"Det her var en kamp, som vi vidste, at vi havde styr på, men det er resultatet, der tæller," sagde Spaniens træner Jorge Vilda.

"England ved, hvad de skal op imod i morgen. Vores hold har udviklet sig, vores hold er vokset under dette VM, og mentalt har vi taget et skridt op."

Spaniens Jenni Hermoso kan rykke op på topscorerlisten
Spaniens Jenni Hermoso kan rykke op på topscorerlistenStatsPerform, Reuters

"Vi er klar

England havde brug for et mål i den forlængede spilletid for at slå Spanien sidste år og fortsætte deres vej mod deres første store titel, en kampagne på hjemmebane, der blev gennemført til tonerne af 'Football's Coming Home', hvor løvinderne fangede en hel nations hjerter.

Selvom de har haft deres del af skadesproblemer i år, har de bevaret den selvtillid, som EM-triumfen og deres rolige hollandske træner Sarina Wiegman har indpodet i dem.

"Vi er klar," sagde Wiegman i lørdags.

"Teknisk, taktisk. Vi har selvfølgelig set Spanien, analyseret dem med vores team, og jeg tror, vi er klar."

Englands træner Sarina Wiegman og anfører Millie Bright.
Englands træner Sarina Wiegman og anfører Millie Bright.Reuters

For Spanien markerede nederlaget i Brighton starten på den utilfredshed i omklædningsrummet, som endte i et regulært mytteri mod Vilda tidligere på året.

Landstræneren har ikke udtalt sig om striden, der fratog Spanien en håndfuld af deres bedste spillere til turneringen, og hvis der er en splittelse i lejren, var det ikke til at se, da de fejrede deres semifinalesejr over Sverige.

"Det, vi ønsker at gøre i morgen, er at være de bedste i verden," sagde han som svar på det sidste af mange spørgsmål om det problem, han stod over for i lørdags.

"Og det gør vi ved at vinde finalen."