Kroatiens landstræner Zlatko Dalic er stolt trods nyt finalenederlag

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Kroatiens landstræner Zlatko Dalic er stolt trods nyt finalenederlag

Zlatko Dalic har ført Kroatien op i toppen af europæisk fodbold.
Zlatko Dalic har ført Kroatien op i toppen af europæisk fodbold. KENZO TRIBOUILLARD/AFP
Kroatien var søndag i endnu en finale, men ligesom i VM-finalen i 2018, så endte det med et nederlag.

Trods et nyt finalenederlag kan Kroatien være stolte over endnu en medalje til samlingen, lyder det fra landstræner Zlatko Dalic.

Efter at have vundet sølv og bronze ved de to seneste VM, glippede Kroatien søndag på ny chancen for en titel med et 5-4 nederlag på straffespark til Spanien i Nations League-finalen.

"Vi har vundet den ene medalje efter den anden," siger Zlatko Dalic på et pressemøde efter kampen.

"Tre medaljer er en stor præstation for Kroatien. Det viser, at Kroatien har masser af potentiale. Vi er skuffede over nederlaget, men vi bør være stolte over det, vi har gjort."

Trods turneringens stadig diminutive status som det mindst eftertragtede trofæ for landshold, er søndagens sejr alligevel et selvtillidsboost for det ellers i de seneste år svingende spanske landshold.

"Vi var selvsikre i forhold til at tage straffespark, og det gik godt. Jeg vidste, hvordan jeg ville skyde, og jeg vidste, jeg ville skyde som nummer seks ... Jeg ville lave et Panenka-spark, og det gik godt," siger Dani Carvajal.

Real Madrid-forsvarsspilleren endte med sin flabede finte at sende det afgørende spark i nettet.

Om Kroatien kan gentage de seneste års succeser i fremtiden uden anfører Luka Modric, der rygtes til at være tæt på et landsholdsstop, er nu det store spørgsmål.

Han leverede søndag endnu en solid indsats.

"Luka har sagt, at han vil tage sin egen beslutning efter turneringen. Det er fair," lyder det fra Zlatko Dalic.

"Han spillede fantastisk, og vi ville elske, hvis Luka bliver. Han er en fantastisk spiller, og jeg håber, han bliver hos os i lang tid."

Imidlertid varsler den spanske landstræner, Luis de la Fuente, at der er mere i vente for "La Roja", som det spanske landshold kaldes.

"De her spillere har vundet så meget igennem deres karrierer, og det kan fortsætte. Jeg tror, at den konkurrencedygtige stime er på vej, og vi kan se frem til endnu flere sejre," siger han.