Tjekliste: 10 mindre kendte spillere, du skal holde øje med ved U21-EM

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Tjekliste: 10 mindre kendte spillere, du skal holde øje med ved U21-EM

Lois Openda har allerede seniorerfaring med Belgien efter at have spillet ved VM.
Lois Openda har allerede seniorerfaring med Belgien efter at have spillet ved VM.Profimedia
De europæiske U21-mesterskaber, som finder sted i Georgien og Rumænien, er lige om hjørnet. Spillere som Emile Smith Rowe, Pedro Neto, Mykhailo Mudryk og Rayan Cherki er allerede etablerede navne i sporten, men der vil være andre, mindre kendte spillere, som kæmper om opmærksomheden fra både store klubber og fans. Hvem er de? Tag et kig på 10 spillere, udvalgt af Flashscore, som kan brillere ved turneringen.

Kevin Schade - Tyskland

Efter at have været udlejet i januar er Kevin Schade (21) netop skiftet permanent til Brentford fra Freiburg for 25 millioner euro, hvilket gør ham til en rekordtransfer for begge klubber.

Hans styrke og hurtighed giver ham fordelen af at kunne spille på næsten enhver position i angrebet, hvad enten det er på fløjen eller som angriber. Han er manden, som den engelske klub regner med i Ivan Tonys lange fravær. Med sine 185 cm er han kun fem centimeter lavere end Brentford-stjernen, og hans fysik gør ham stærk i én-mod-én-kampe.

Han pådrog sig en mindre skade og blev derfor ikke inkluderet i den tyske seniortrup for ikke at bringe hans chancer for at komme med til EM i fare, men alt tyder på, at han skulle blive klar.

Schade er en vigtig spiller for U21-holdet
Schade er en vigtig spiller for U21-holdetFlashscore

Gabri Veiga - Spanien

Gabri Veiga (21), La Ligas nye perle, scorede 11 mål og lavede fire assists i 2022/23-sæsonen i Celta Vigo-trøjen og scorede to gange mod Barcelona i den kamp, der sikrede klubben overlevelse.

Han skiller sig ud med sin hurtighed, teknik og afslutninger, og han er den fødte arbejder, der dækker et stort område. Som et resultat af hans præstationer bliver den offensive boks-til-boks-midtbanespiller nøje overvåget af en række klubber; Premier League-klubber har forhørt sig, Barcelona er interesseret, og Real Madrid-manager Carlo Ancelotti har offentligt rost ham.

Hans frikøbsklausul er sat til 40 millioner euro, og indtil videre har ingen besluttet sig for at udnytte den - det kan meget vel ændre sig, hvis han præsterer godt i de kommende uger.

Micky van de Ven - Holland

Liverpool ser i Micky van de Ven (22) en spiller, der kan følge i landsmanden Virgil van Dijks fodspor, og de gør en indsats for at hente ham, hvilket viser, hvor højt han er vurderet.

Wolfsburg-manden kan forsvare godt, er høj, ekstremt hurtig og har ingen problemer med at støtte angrebet. Det eneste, der mangler, er afleveringer af bedre kvalitet.

Denne anden sæson i Tyskland var et vendepunkt, hvor ankomsten af træner Niko Kovac, som integrerede ham på førsteholdet, bidrog meget. Han gik kun glip af en ligakamp på grund af karantæne, men ellers spillede han hver kamp og hvert minut og bidrog med et mål i sejren over Borussia Dortmund.

Wilfried Gnonto - Italien

Italienerne er ved at skabe en fremtidig målmaskine. Han er kun 170 cm, men WIlfried Gnonto (19) er i stand til at skabe en masse problemer for sine modstandere fra begge fløje og på midten af banen.

Han forlod Inters akademi som en del af en stærk generation og flyttede til Zürich, hvor han vandt den schweiziske liga med den lokale klub. Invitationen til at repræsentere det italienske landshold kom derefter tidligt, og han gjorde nok til at imponere Roberto Mancini og blev fast mand på førsteholdet.

I september 2022 tog han et stort skridt til den anden side af kanalen og skrev under med Leeds. Selv han kunne ikke redde dem fra nedrykning, men han skal ikke bekymre sig om at tilbringe for meget tid i Championship. Manchester United er angiveligt en af mange interesserede og har holdt øje med spilleren. AC Milan og Fiorentina følger ham også.

Gnonto har været allestedsnærværende for Leeds
Gnonto har været allestedsnærværende for LeedsFlashscore

Khephren Thuram - Frankrig

Efternavnet siger det hele; en af fodboldens mest berømte familier fortsætter med at producere talent. Hans far, Lilian, spillede for Juventus, Barcelona og var en grundpille på det franske landshold.

Hans storebror spillede for Borussia Mönchengladbach i de seneste sæsoner og deltog i VM for Les Bleus. Og nu er Nices Khephren Thuram (22) klar til selv at blive en stor stjerne.

Stilmæssigt er han en mellemting mellem en Renato Sanches og en Eduardo Camavinga, en central midtbanespiller, der tager sig af de defensive pligter, men også besidder en masse kvalitet på den sidste tredjedel. Han er enormt adræt af sin højde og er meget god med bolden ved fødderne.

Liverpool er interesseret og kunne foretage et bud inden sommerens udgang, da de kunne bruge sådan en spiller på den midtbane, som klubben gradvist vil genopbygge.

Martin Vitik - Tjekkiet

Martin Vitik (20) havde en fremragende sæson, der kulminerede i en titel med Sparta Prag. Han var en nøglespiller for klubben og vil nu være den vigtigste mand i det tjekkiske forsvar ved EM.

Han er hurtig, stærk i luften og tøver ikke med at gå med frem. Hans år under træner Brian Priske har hjulpet ham meget taktisk, men han er nødt til at undgå unødvendige og billige fejl, som har fulgt ham.

Når han modnes, vil han være klar til det næste store skridt. Med en god præstation ved EM kan det ske allerede til sommer.

Lois Openda - Belgien

Lois Openda (23) er flyvende, og han har ikke tænkt sig at stoppe. Han scorede 24 mål for Vitesse i sæsonen 2021/22 og har siden terroriseret modstanderne i Ligue 1 med 21 mål for overraskelsen Lens.

Med sin fart og sine driblinger er det belgiske rovdyr ustoppeligt, når det kommer til at overrumple forsvarsspillerne, og han har et dødbringende skud, som han afslutter med på de fleste af de chancer, der kommer til ham.

Efter en stor sæson i Holland tog han til Frankrig for mindre end 12 millioner euro, og alt tyder på, at han starter næste sæson i Bundesligaen hos RB Leipzig. Lens afviste et første bud på 27 millioner euro, men den tyske klub ønsker at slå igen med et bud på omkring 30 millioner euro plus tillæg.

Openda har været brandvarm
Openda har været brandvarmFlashscore

Castello Lukeba - Frankrig

Endnu en interessant forsvarsspiller. Castello Lukeba (20) skubbede Jerome Boateng ud på bænken, og franskmanden har siden været en vigtig brik i Lyons startopstilling.

Ifølge rapporter fra Frankrig er han klar til sit næste store skridt og siges at være på vej til England, hvor hans styrker vil komme ham til gode. Hvad er de? Han er blandt de fem bedste forsvarsspillere under 21 år i de fem største europæiske ligaer til at vinde defensive dueller og er den bedste til at opsnappe bolden.

I denne turnering vil han højst sandsynligt være den vigtigste mand i den franske bagkæde.

Matej Jurasek - Tjekkiet

Matej Jurasek (19), der af Slavia Prags manager Jindrick Trpisovsky har fået tilnavnet "Lille tjekke", er et stort angrebstalent og er en ukonventionel fodboldspiller.

Han spiller hovedsageligt på kanten af banen, hvorfra han trænger ind på midtbanen. Han har fremragende driblinger, teknik og afslutninger, og han er meget dygtig i trange rum.

Det vil nok ikke være en overraskelse, hvis han skifter til en større europæisk liga til sommer. Som 19-årig spillede han 30 kampe i den bedste tjekkiske liga, hvor han scorede seks mål og lavede fem assists.

Joao Neves - Portugal

En ny stjerne er født i Portugal. Benficas Joao Neves er kun 18 år gammel og er udset til at blive en af de store.

Han rydder op på midtbanen med finesse, har en enorm fodbold-IQ, et stort talent for afleveringer og har ingen problemer med at tørre forsvarsspillere. Alt dette på trods af hans unge alder og højde (174 cm).

Det bliver interessant at se, hvordan træner Rui Jorge vil bruge ham under EM, når man tænker på, at midtbanen er fuld af talent (Samuel Costa, David da Costa, Fabio Vieira, Afonso Sousa, Andre Almeida).

Joao Neves er et af de største håb i portugisisk fodbold.
Joao Neves er et af de største håb i portugisisk fodbold.@selecaoportugal

Følg åbningskampen mellem Portugal og Georgien her