Jones og Trafford fører England til U21-EM, da Spanien brænder straffespark i sidste øjeblik

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Jones og Trafford fører England til U21-EM, da Spanien brænder straffespark i sidste øjeblik

England fejrer kampens eneste mål i Batumi.
England fejrer kampens eneste mål i Batumi.AFP
England slog Spanien 1-0 i en spændende finale om UEFA's U21-EM på Adjarabet Arena og blev dermed det første hold siden La Rojitas hold i 1998 til at løfte trofæet uden at indkassere et eneste mål i hele turneringen.

Opmærksomheden forud for denne finale havde været rettet mod Englands uigennemtrængelige forsvar, der stod over for turneringens mest scorende hold, men Anthony Gordon var i centrum af den tidlige action. Angriberen måtte se et forsøg blive reddet, da han drivkede ind i banen, og derefter spillede han en aflevering, som tilsyneladende var tiltænkt Morgan Gibbs-White, men endte som en afslutning , der instinktivt blev afværget af Jon Pacheco.

Der var stadig en påmindelse om La Rojitas trussel, efterhånden som de voksede ind i kampen, med Álex Baenas giftige, skruede forsøg og et Aitor Paredes-hovedstød, der gik langt forbi.

Som første halvleg skrEd frem, manglede der tydeligt flow, men der var masser af hårde tacklinger.

Cole Palmer viste sin kvalitet med et giftigt skud fra distancen, som Arnau Tenas holdt i andet forsøg, før han leverede en frisparksaflevering, som Levi Colwill headede på træværket.

Det var dog held i uheld, der resulterede i åbningsmålet kort før pausen, da endnu et frispark fra Palmer blev rettet af af Curtis Jones og ramte Tenas, hvilket fik det til at brænde på yderligere, da begge hold fik en spiller udvist og et medlem af staben udvist efterfølgende.

Spanien kom trodsigt ud efter genstarten, og James Trafford blev endelig slået af Abel Ruiz' kraftfulde hovedstød i det 51. minut, selvom turneringens deltopscorer blev afvist af offsideflaget.

De unge løver fortsatte med at se solide ud på trods af denne forskrækkelse, og Santi Denia svarede igen med tre udskiftninger før timen, hvilket medførte mere pres, men intet gennembrud, da Ruiz sendte sit hovedstød langt forbi, efter at Jones havde spildt en mulighed i den anden ende.

Da målstregen var uhyggeligt tæt på for England, fik spanierne en livline, da Colwill blev dømt for at have fanget Ruiz i feltet. Dermed straffe i ni minutters overtid.

Men La Rojitas kaptajn, der selv sparkede straffesparket, blev afvist af en fremragende redning fra Trafford, som derefter mirakuløst rejste sig igen for at afvise Aimar Oroz' returbold.

Antonio Blanco og Morgan Gibbs-White fik begge to gule kort efterfølgende, men England kunne alligevel fejre deres tredje U21-EM-titel nogensinde og den første siden 1984, hvilket føjer sig til kvindernes EM-succes fra sidste år.

De påførte også Spanien deres første nederlag i 16 landskampe, hvilket fratog dem muligheden for at blive turneringens suverænt mest succesrige nation.

Flashscore Man of the Match: James Trafford (England)

Tjek alle kampstatistikkerne med Flashscore.