Historisk nedtur for Tyskland: Bisseck & co. misser EM-kvartfinale og OL

Batumi Noah Weisshaupt aner det allerede: Der var ikke noget græs mod Englands U21-landshold.Profimedia
Det tyske U21-landshold er ude af EM-slutrunden i i Georgien og Rumænien efter et fortjent nederlag på 0:2 (0:2) til England i gruppespillet. For de forsvarende mestre brast den store drøm om OL i Paris i 2024, og for Antonio Di Salvo gik turneringsdebuten som cheftræner helt galt.

Cameron Archer (4.) og Harvey Elliott (21.) tog ethvert håb ud af det tyske hold i opløbet med deres tidlige mål foran 9487 tilskuere i Batumi - kun en sejr ville have givet Tyskland en chance for at nå kvartfinalen. I stedet blev det til en lærestreg. For første gang har et tysk U21-hold forladt en slutrunde uden en sejr efter tre slutrunder i træk.

Til kampcentret: Tyskland vs. England

Karakterer til spillerne: Tyskland vs. England
Karakterer til spillerne: Tyskland vs. EnglandFlashscore

Tyskland ikke med ved OL for første gang siden 2012

Tyskerne var generelt langt fra at indfrie forventningerne i Georgien allerede fra da de trådte ind i turneringen. Ud over de skuffende resultater mod Israel (1:1) og Tjekkiet (1:2) var der også racisme-skandalen og endelig klasseforskellen mod England. For første gang siden 2012 er Tysklands fodboldspillere således ikke repræsenteret ved det kommende OL, og den hurtige knockout gav også næring til bekymringerne om fremtiden for Tysklands i forvejen trængte fodbold.

"Selvfølgelig håber vi stadig - men vi har brug for mål," havde Di Salvo sagt kort før kick-off. Til det formål satte han sin lid til Mainz-angriberen Nelson Weiper (18), som fik debut i stedet for den skadede Youssoufa Moukoko. Men eksperimentet bar aldrig frugt og tyskerne blev aldrig for alvor farlige foran englændernes mål.

Masser af tekniske fejl

Efter rædselsstarten bredte usikkerheden sig, og de tekniske fejl afløste hinanden. Englænderne, der allerede havde vundet gruppen før kampen og havde roteret på otte positioner, fortsatte med at trykke på speederen og udnyttede nådesløst de tyske huller i forsvaret. For at gøre ondt værre måtte VfB Stuttgarts Josha Vagnoman forlade banen efter 13 minutter med en skade

Og bedst som tyskerne var på vej ind i kampen, slog England til igen. Anfører Yann-Aurel Bisseck (Aarhus GF) mistede orienteringen i forsvaret, Herthas Marton Dardai reagerede for langsomt - og Elliott kvitterede. Di Salvo rystede forvirret på hovedet på bænken, og pausen ændrede ikke på en pauver tysk indsats.

Oprøret kommer for sent

Efter pausen havde Tyskland mere af spillet, men udnyttede ikke deres få chancer, som de havde gjort gennem hele turneringen.