Tre ting vi lærte af Superligaens første runde

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Tre ting vi lærte af Superligaens første runde

Ernest Nuamah lagde forrygende fra land i årets Superligasæson.
Ernest Nuamah lagde forrygende fra land i årets Superligasæson.Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Med den første runde af Superligaen færdigspillet, kommer Flashscore her med et bud på tre ting, vi lærte af de i alt seks opgør, der hidtil er blevet spillet i den bedste danske fodboldrække.

Så ruller den store Superligabus igen, hjulene er så småt sat i bevægelse, destination mesterskabsspil om, hvad der føles som temmelig mange måneder.

Men allerede nu, med første runde veloverstået og de første point sat på kontoen for flere af sæsonens forhåndsfavoritter, kan man tage temperaturen et par steder i landets fodboldlandskab, lave tre nedslag, der var værd at bide mærke i under Superligaens første runde.

Viborgs indskiftere måtte slukøret se på, mens Ernest Nuamah fejrede målscoringer tre gange i mandagens opgør.
Viborgs indskiftere måtte slukøret se på, mens Ernest Nuamah fejrede målscoringer tre gange i mandagens opgør.Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Ernest Nuamah var ikke et one-season wonder

Nuvel, der er stadig blot spillet én kamp af de nye Superligasæson, men hvis man havde forestillet sig, at Ernest Nuamah ikke nødvendigvis ville kunne følge op på sin flotte sæson før sommerferien, hvor det blev til 12 mål og fire oplæg i 30 Superligakampe, så kan man måske lige så godt forberede sig på at måtte bøje sig i støvet.

For hvilken sæsonpremiere af den stadig kun 19-årige ghaneser, der i 4-1-sejren over Viborg FF drev gæk med sine konkurrenter i modstandernes forsvarslinje, præcis som den hurtige angriber gjorde det i flere kampe i seneste sæson.

Og måske kan man med fordel allerede nu forsøge at slå lidt mønt på Nuamah som topscorer i Superligaen i den kommende sæson. For i seneste sæson lykkedes det kun én eneste gang for Nuamah at score mere end ét mål i samme kamp, da det mod Brøndby IF i marts blev til to scoringer, og det skulle Nuamah altså kun bruge én kamp til at overgå i den nye sæson.

Med sit hattrick sender Nuamah et tydeligt signal til både Johannes Hoff Thorup og til resten af Superligaen. Til sin cheftræner et signal om, at Nuamah efterhånden må have status som urørlig i startopstillingen, til resten af Superligaen et signal om, at de skal stå tidligt op, hvis de vil lykkedes med at pakke ghaneseren ind i deres kommende møder.

Det så ikke altid lige sikkert ud i AGF-defensiven overfor blandt andet store og stærke German Onugkha.
Det så ikke altid lige sikkert ud i AGF-defensiven overfor blandt andet store og stærke German Onugkha.Ernst Van Norde/Ritzau Scanpix

AGF kommer til at savne Yann Bisseck

I Aarhus har man et Yann Aurel Bisseck-formet hul i tremandsforsvaret. AGF solgte i midten af juli den 22-årige tyske kæmpeprofil til ingen ringere end den italienske storklub Internazionale, og således må Uwe Rösler altså finde sig i ikke at få glæde af Bissecks enorme styrke i den kommende sæson.

Endnu har sportschef Stig Inge Bjørnebye ikke været på rov efter en direkte erstatning for Bisseck, men allerede i sæsonåbneren mod Vejle Boldklub stod det klart, at århusianerne nok må se frem til en sæson med knapt så meget defensiv stabilitet, som det var tilfældet i seneste sæson, hvor intet hold lukkede færre mål ind end Röslers AGF.

Bevares, det blev alligevel til et clean sheet for Jesper Hansen mod Vejle, der undervejs kom en mand i undertal, men det var med hiv og med sving, for gæsterne havde mange fine chancer på Ceres Park, blandt andet en tidlig friløb til Musa Juwara, der af uransalige årsager valgte at sparke langt udefra.

Hvem ved, måske bliver det bedre, når hjulene lige er løbet i gang, og til AGF’ernes forsvar skal det også pointeres, at det var første betydningsfulde kamp med Thomas T. Kristensen, Frederik Tingager og Tobias Mølgaard som startere i tremandsbagkæden, og yderligere kan det siges, at førstnævnte stort set ikke spillede fodbold i løbet af forårets grund- og mesterskabsspil på grund af en knæskade.

Selv hvis Thomas T. Kristensen viser sig at være opgaven voksen, formår at udfylde det store hul Bisseck har efterladt sig, er det for nuværende utænkeligt, at han i den nærmeste fremtid rammer det niveau, som tyskeren udviste i sin sidste sæson i det århusianske – og således må Jesper Hansen altså formentlig se frem til en lidt højere arbejdsbelastning mellem stængerne, end det var tilfældet før sommerpausen.

Allerede i sin Superligadebut viste sydkoreanske Cho Gue-Sung kvaliteten med et flot hovedstødsmål.
Allerede i sin Superligadebut viste sydkoreanske Cho Gue-Sung kvaliteten med et flot hovedstødsmål.Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Kvaliteten er større end måske nogensinde før

Mens AGF altså har vinket farvel til Yann Aurel Bisseck, så har de også budt velkommen til blandt andet norske Magnus Knudsen og den tidligere Viborg-profil Tobias Bech, der er blevet hentet tilbage til Danmark efter en enkelt sæson i tyske FC Ingolstadt. Og Tobias Bech er langt fra eneste forstærkning til den bedste danske række.

I FC Midtjylland er Cho Gue-Sung og Sverrir Ingi Ingason kommet til fra henholdsvis Jeonbuk Hyundai og PAOK Salonika, begge i millionhandler, mens midtbanen også er forstærket med en gratis Iver Fossum fra nedrykkede AaB.

I FC Nordsjælland har Marcus Ingvartsen velkommen hjem efter et ophold i Bundesligaen, hvor den 27-årige danske forward alligevel formåede at nette imponerende 19 gange i 58 optrædener for sin seneste arbejdsgiver, Mainz 05. Også i Farum har man, ligesom i Midtjylland, polstret midtbanen med en transferfri overgang fra en dansk rival i form af Jeppe Tverskov fra det fynske.

Og også i Parken er der blevet spillet med de økonomiske muskler med indkøbet af Elias Achouri fra Viborg FF, ligesom man i AaB har hentet stortalentet Theo Sander ind til formentlig at skulle være klubbens fremtidige målmand. Med gigantsalget af Hákon Arnar Haraldsson har Peter Christiansen og Jacob Neestrup formentlig heller ikke foretaget sig transfervinduets sidste handel endnu.

Toppen af Superligaen har kort sagt formentlig aldrig haft mere kvalitet, end den har i øjeblikket. Der er dygtige spillere over hele brættet i efterhånden en håndfuld klubber, og det er efterhånden ikke kun de traditionelle sværvægtere, der kan være konkurrencedygtige på økonomien, som FC Nordsjælland har vist med tilgangen af Ingvartsen.

Nu skal det blot blive spændende at se, om denne åbenlyse kvalitet i toppen af Superligaen også giver pote i europæisk regi, hvor flere af de danske hold står overfor kvalifikationskampe til de europæiske turneringer.