Superliga-optakt: FC Nordsjælland har ikke råd til tabe point til Brøndby

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Superliga-optakt: FC Nordsjælland har ikke råd til tabe point til Brøndby

Mathias Kvistgaarden håber at fejre sin kontraktforlængelse med en scoring
Mathias Kvistgaarden håber at fejre sin kontraktforlængelse med en scoringBo Amstrup/Ritzau Scanpix
Alt andet end tre point kan meget vel slukke guldjagten hos holdet fra Farum. Et point efter FC København sætter scenen for et FC Nordsjælland-mandskab, der skal besøge et Brøndby Stadion, hvor mange fans nok vil være splittede.

Situationen er nemlig, at hvis Brøndby tager points fra gæsterne fra Nordsjælland, så spiller de mere eller mindre mesterskabet over i hænderne på ærkerivalerne fra FC København. Brøndby har reelt intet at spille for, foruden dysten med Randers om at slutte nederst i mesterskabsspillet. Det er dog første hjemmekamp efter at den meget omtalte værdiaftale er kommet i hus, så det bliver spændende at se hvordan stadion reagerer.

Form og indbyrdes opgør

Brøndby har hentet flere points på eget græs, end FC Nordsjælland har på fremmed græs. Det er næsten omsonst at sige at FC Nordsjælland er vant til kunst, men faktum er, at spillet er anderledes afhængigt af underlaget.

Seneste fem indbyrdes kampe
Seneste fem indbyrdes kampeFlashscore

Efter at have vist lidt puls med to sejre i træk, er det igen stadig svært at blive klog på Brøndby. For FC Nordsjælland var kampen i Aarhus en skuffelse, hvor Peter Bjur frarøvede dem to points inde i overtiden. Nordsjælland har dermed kun vundet en kamp på udebane i foråret og det var på kunstgræs i Silkeborg, da de spillede pokalkvartfinale mod Aarhus Fremad fra 2. division.

Seneste møde i Brøndby
Seneste møde i BrøndbyFlashscore

Brøndby har ikke vundet hjemme over FC Nordsjælland i lige over to år. Seneste kamp mellem de to hold i Brøndby var i 2. spillerunde i denne sæson, hvor FCN vandt sikkert med 3-1.

Hold øje med disse

Det norske fyrtårn hos Brøndby, kan meget vel blive en håndfuld for den nordsjællandske defensiv. Ohi Omoijuanfo er et fysisk monster og der er ikke plads til mange mentale blundere hos Adamo Nagalo. Brøndbys topscorer scorede også i deres seneste møde og Omoijuanfo har lavet 11 mål for Vestegnens helte i denne sæson.

Selvfølgelig skal FC Nordsjællands offensiv respekteres, men midtbanen bliver vigtig for gæsterne. Mads Bidstrup med det store løbepensum skal vise sig frem. Både hvis han skal tilbage til Brentford efter sommerferien, eller for en kommende potentiel arbejdsgiver. En must-win kamp i Brøndby vil give store plusser i notesbøgerne hos diverse scouts.

Det siger lederne

Carsten V. Jensen til Ekstra Bladet
Carsten V. Jensen til Ekstra BladetBo Amstrup/Ritzau Scanpix
Hoff Thorup til fcn.dk
Hoff Thorup til fcn.dkLiselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Seneste trupnyt

Brøndby er stadig uden Daniel Wass der afsoner karantæne, men Mathias Greve er tilbage i truppen efter en skade.

Martin Frese og Jacob Steen Christensen er tilbage for FC Nordsjælland, der ikke har Emiliano Marcondes i kamptruppen.

Du kan følge kampen direkte på Flashscores kampside.