Redaktøren anbefaler: Dansk VM-opvarmning, engelsk topduel og Davis Cup-finale

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Redaktøren anbefaler: Dansk VM-opvarmning, engelsk topduel og Davis Cup-finale

Guardiola og Klopp krydser igen klinger lørdag eftermiddag
Guardiola og Klopp krydser igen klinger lørdag eftermiddagProfimedia
Efter en lidt langtrukken landskampspause er vi nu tilbage for fuld skrue med et herligt fodboldprogram på tvæs af Europa. Det er dog ikke kun fodbolden, der kan trække en hen foran skærmen i løbet af weekenden, der også byder på toptennis i Davis Cup-finalen samt danske håndboldkvinder med sambaopvarmning. Vi har samlet en række anbefalinger til dig her!

Lørdag den 25. november

Manchester City - Liverpool - Kl. 13.30 

Kan der være en bedre måde at begynde din Premier League-weekend på, end med et opgør mellem to af verdens bedste hold, som har leveret nogle sande Premier League-klassikere i de senere år?

Selvom nogle kritikere siger, at City har haft en sløv start på sæsonen, så fører de altså stadig Premier League efter 12 kampe - ét point foran Liverpool og Arsenal.

I kampen lørdag eftermiddag står alt på spil (hvilket sandsynligvis betyder, at den ender 0-0), da vinderen af kampen vil ryge op øverst i tabellen. 

City kan udbygge forspringet til Liverpool til fire point, og da mange ser Liverpool som Citys mest sandsynlige titeludfordrer (undskyld, Tottenham), ville det være et kæmpe resultat for Guardiolas tropper.

Stillingen inden kampen
Stillingen inden kampenFlashscore

Men for Liverpool er dette til gengæld en chance for at bevise over for alle, at de er med i kampen igen efter en trist sæson sidste år. Liverpool ønsker at genopbygge det, der efterhånden var blevet en aldrende trup, og gå ind i en ny fase af Klopps dynasti i klubben.

Indtil videre har de udviklet sig flot, og deres nye midtbane med Ryan Gravenberch, Alexis Mac Allister og Dominik Szoboszlai har tilført holdet meget tiltrængt kvalitet og energi.  

City har selvsagt utroligt mange måder at true deres gæster på, og Liverpools topprioritet må være at holde Erling Haaland i ro.

Men nyindkøbet Jeremy Doku er begyndt at levere varen, og med sin eksplosive fart og knivskarpe driblinger giver han værterne en anden type offensivt våben. Han har overrasket mange i denne sæson med, hvor komplet han allerede ser ud.

Mens han i forvejen var kendt for sin høje fart og sine evner med bolden, har hans præcise indlæg og ro foran mål hjulpet ham med at tage ligaen med storm.

Den tidlige kamp lørdag vil givetvis blive en højspændt affære, som det sig hør og bør for et vaskeægte topopgør.

Viborg - FC København - Kl. 19.00

Superligaens tophold fra FCK måtte nøjes med 0-0 i det klassiske opgør mod Brøndby i sidste weekend, men derudover er de inde i en glohed stime af sejre, der blandt andet har budt på en dramatisk 4-3 sejr over Manchester United samt en udklassering af Randers på udebane med 4-2. 

FCK før kampen mod Brøndby
FCK før kampen mod BrøndbyMads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Omvendt er Viborg begyndt at tabe pusten efter en fin start på sæsonen, og de har kun vundet to ud af de ti seneste kampe i Superligaen. Det har bragt dem ned omkring nedrykningspositionerne, og et decideret hak i tuden mod de gæstende Løver vil være endnu en grund til demoralisering for dem. 

Det så dog længe fornuftigt ud for Viborg i første kamp med den nye, (måske midlertidige?) cheftræner Jakob Poulsen i spidsen, da de mødte AGF i seneste runde.

Det skete dog især på baggrund af en mindre imponerende udvisning til Renato Junior, der gav århusianerne et stort overtag, som Viborg trods alt bed godt imod. 

Et plus for Viborg er, at de har offensivstjernen Anosike Ementa tilbage efter karantæne, samt at FCK har seks kampe foran sig frem mod midten af december, og trods en bred trup nok vil spare nogle spillere. Især med henblik på deres kamp mod Bayern München på udebane på onsdag. 

Med kun tre points afstand ned til FC Midtjylland og netop Brøndby, så kan de dog ikke nøjes med at fedte et resultat hjem, så man kunne forestille sig, at et offensivt minded hjemmehold vil gøre deres for at skade københavnerne på kontra i lørdagens enlige Superligakamp.

Det er dog ved at være noget tid siden, at Viborg har kunnet skade de forsvarende mestre fra FCK, så en nem omgang vil det aldrig blive for Poulsens tropper.

H2H
H2HFlashscore

Søndag den 26. november

Davis Cup-finalen - Kl. 12:00

Tennissæsonen slutter i denne weekend, og for Davis Cup-fans vil årets sidste "landskamp" som altid være en helt særlig afslutning på sæsonen.

Indtil videre ved vi, at Finland møder Australien i kampen om den første finaleplads, og derefter skal Italien møde Storbritannien eller Serbien i kampen om den anden finaleplads, i skrivende stund.

Et muligt semifinaleopgør lørdag mellem Novak Djokovic' Serbien og Jannik Sinners Italien efter deres nylige World ATP-finale ville være en forrygende start på weekenden.

I den anden del af lodtrækningen håber Alex De Minuar på at føre Australien til landets andet Davis Cup-finale i træk og forhåbentlig gøre det endnu bedre i denne ombæring efter at have tabt til Canada i finalen sidste år.

Australien jager finalen mod Finland
Australien jager finalen mod FinlandAFP

Finland har allerede overrasket ved at nå semifinalen for første gang i landets historie, så hvorfor ikke bare forsøge at gå hele vejen?

Danmark - Brasilien (Spiller også den 25. november i Royal Stage i Hillerød) - kl. 15.00

De danske håndboldkvinder åbner VM i håndbold på hjemmebane mod Serbien den 1. december i Herning, men inden da er der tid til to sidste træningskampe, således at rutiner og spillemønstre både offensivt og defensivt kan finpudses en sidste gang, inden det bliver alvor. 

Det bliver i en kamp mod Brasilien i et udsolgt Arena Næstved søndag aften, og med to kampe mod en offensiv modstander som Brasilien i træk kan man roligt regne med god underholdning. 

De to hold mødtes seneste i Intersport Cup sidste år, hvor det blev til en 12-måls sejr til danskerne, og samba-kvinderne har ikke slået Danmark siden 2013, hvor det blev til to sejre ved VM.

Der er ikke grund til at forvente andet, end at Danmark igen vil være dominerende, omend håndbremsen nok vil være lidt trukket med henblik på at undgå skader. 

Juventus - Inter (Derby d'Italia) - Kl. 20.45

Vi runder weekenden af på Allianz Stadium i Milano, hvor to hold i storform møder hinanden. De har således vundet henholdsvis deres fem og seks seneste kampe, og gæsterne fører med bare to point ned til Juventus i Serie A.

Det er intet mindre end gang nummer 185, de to hold mødes i ligaen, og der er ikke ligefrem lagt i kakkelovnen til en målfest, men nærmere et godt, gammeldags og supertaktisk italiener-opgør.

Således har Juventus kun inkasseret syv mål i sæsonen, mens Inter overgår dem ved kun at have seks mål mod sig. Samtidig har Inter også scoret flest mål i ligaen, nemlig 29.

H2H
H2HFlashscore

I sidste sæson tabte Inter begge deres kampe mod Den Gamle Dame, men de kan glæde sig over at have holdt clean sheet i alle deres seneste, fem udekampe i ligaen, og udfaldet af denne kamp vil kunne give tidlige indikationer på, hvor Scudettoen lander i 2023/24.

Det bliver afgørende for Juve at holde styr på Lautaro Martinez, der er i forrygende form og har banket 12 mål ind i lige så mange kampe i denne sæson. For Juventus kan man passende holde øje med Filip Kostic, der havde en fod med i alle tre mål mod Inter sidste sæson.

Som sagt skal man næppe regne med en målfest, men elsker man sin 'Catenaccio' og at se to toptrænere udfordre hinanden med diverse, taktiske krumspring, så er søndagens fodbolddessert måske nærmere hovedretten.

Søren Jakobsen
Søren JakobsenFlashscore