Parken har Superligaens næstværste bane: AGF og Brøndby er i top

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Parken har Superligaens næstværste bane: AGF og Brøndby er i top

Parken tog sig heller ikke godt ud i opgøret mod AGF
Parken tog sig heller ikke godt ud i opgøret mod AGFMads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Parkens græstæppe har fået meget kritik i løbet af året, og nu har Superligaens 12 anførere kåret banen til at være blandt landets værste.

Kun FC Nordsjællands kunstgræstæppe får en ringere karakter end Parken, som deler næstsidstepladsen med Silkeborgs bane, hvor der også spilles på kunstgræs.

Det oplyser Spillerforeningen, som står bag kåringen for Danmarks bedste bane.

De bedste baner er ifølge anførerne Brøndbys og AGF's hybridbaner. Vurderingen er efter 17. spillerunde og altså kun knap halvvejs i denne sæson.

Thomas Lindrup, der er chef for spillerrådgivning i Spillerforeningen, undrer sig over Parkens ringe tilstand.

"Det er bemærkelsesværdigt, at Parken ligger og roder rundt i den tunge ende af tabellen. For vi skal forvente os mere af herrelandsholdets og de forsvarende danske mestres hjemmebane, der også lægger underlag til Champions League i år," siger Lindrup til Spillerforeningens hjemmeside.

Landstræner Kasper Hjulmand har tidligere i år flere gange efterlyst en bedre bane at spille på i Parken. Også Karsten Paaske, der er formand i Groundsman Association Denmark har været kritisk.

"Knap så overraskende er det dog, at kunstgræsbanerne ligger i bunden. Der er en klar modstand mod kunstgræs blandt spillerne, der også afspejler sig i Superliga-anførernes karakterer. Sådan har det været i årevis. Spillerne ønsker ganske enkelt flere gode græsbaner," siger Thomas Lindrup.

Efter hver kamp bedømmer udeholdets anfører kampbanen med en karakter mellem 1-5, og Brøndbys og AGF's baner har begge fået et gennemsnit på 4,50.

Derefter følger Viborgs bane med en karakter på 4,38 og FC Midtjyllands med 4,33.

FCN's bane får karakteren 1,75 - et sted mellem elendig og under middel. Parken og Silkeborgs bane får karaktererne 2,67.

Brøndby har vundet kåringen af Superligaens bedste bane de seneste tre år.