FC Midtjylland overvintrer på førsteplads efter solid storsejr over lokalrivaler

Cho Gue-Sung blev dobbelt målscorer i kampen mod Hernings forkætrede naboer fra Viborg.Claus Fisker/Ritzau Scanpix
FC Midtjylland havde muligheden for at overtage førstepladsen i Superligaen fra Brøndby, efter FC København snublede søndag aften mod AGF i Parken. Den udnyttede de til fulde med en sejr på 5-1, og holdet fra Herning kan dermed lukrere på en førsteplads hen over vinterpausen. Viborg kom ellers foran ved Jacob Bonde Jensen efter en halv time, men to scoringer kort før pausen sendte FC Midtjylland på ret vinkel mod førstepladsen.

Sejren kan ikke kaldes ufortjent efter et opgør, hvor Viborg havde nok at se til med at dæmme op for FCMs sprudlende offensiv, anført af Cho Gue-Sung, der var en evig torn i øjet på viborgenserne og bidrog med to scoringer i kampen.

Det var rigeligt til at sikre værterne deres sjette sejr i træk i efterårssæsonens sidste kamp og et solidt lod i kampen om det danske mesterskab, som de kan varme sig ved henover julen.

Forårssæsonen åbner med et gedigent brag, når midtjyderne tager på visit hos Brøndby den 18. februar til en duel med deres lige nu mest nære konkurrenter.

Holdet fra vestegnen er to point bagud i tabellen, mens FC København har yderligere et point op.

Viborg ligger nummer otte med 19 point på et tidspunkt, hvor der resterer fem runder af grundspillet efter vinterpausen.

FCM forsøgte fra start at sætte sig på rivalopgøret med stor fysik og masser af boldbesiddelse, men værterne manglede tempo og idéer på Viborgs banehalvdel.

I stedet kunne gæsterne efter en halv times spil bringe sig foran 1-0 på et fremragende mål.

Efter en hurtig og knivskarp omstilling endte bolden hos angriberen Anosike Ementa, der fikst med hælen fandt Jacob Bonde helt fri i feltet, og midtbaneslideren sparkede nemt bolden ind til 1-0.

I første halvlegs overtid nåede FCM både at udligne og bringe sig foran. Først eksekverede angriberen Gue-Sung Cho et straffespark til 1-1, og efterfølgende kanonerede kantspilleren Dario Osorio bolden i mål fra distancen til en midtjysk pauseføring på 2-1.

Efter 54 minutter blev ondt værre for Viborg, da FCM's forsvarsspiller Henrik Dalsgaard på en ripost tæt under mål udbyggede føringen til 3-1.

Ti minutter senere lukkede Gue-Sung Cho endegyldigt kampen med sit mål til 4-1 efter et flot angreb, men målfesten var dog ikke forbi.

Seks minutter før tid scorede den indskiftede angriber Ola Brynhildsen, og dermed endte kampen 5-1 til FC Midtjylland.