Fynboer tager vigtige point efter flot gambisk præstation: Slår Silkeborg sikkert

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Fynboer tager vigtige point efter flot gambisk præstation: Slår Silkeborg sikkert

Bashkim Kadrii (til højre) scorede søndag sit ottende sæsonmål i Superligaen i denne sæson.
Bashkim Kadrii (til højre) scorede søndag sit ottende sæsonmål i Superligaen i denne sæson.Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Det blev til en velfortjent fynsk sejr, da Silkeborg IF søndag gæstede OB i Odense. Her leverede særligt Yankuba Minteh en flot indsats, efter gambieren tidligere på sæsonen var involveret i flere kontroverser. Med sejren er OB nu blot et enkelt point fra FC Midtjylland, der fortsat ligger øverst i kvalifikationsspillet.

Der var enormt vigtige point på spil i kampen om at komme til at spille for europæisk fodbold, da OB søndag eftermiddag fik besøg af Silkeborg IF på Nature Energy Park.

Og i det fynske blev det en god dag for de blå- og hvidstribede, for odenseanerne endte som sikre vindere i en kamp, hvor Kent Nielsens midtjyske tropper aldrig for alvor fik sat det præg på kampen, som silkeborgenserne ellers gerne ynder at gøre.

Efter halvanden times fodbold viste måltavlen tæt ved Richard Møller Nielsens Plads nemlig 2-0, favør OB og Andreas Alm, der ellers efter blot en halv times spil blev tvunget til at foretage en tidlig udskiftning, da holdets 25-årige gambiske angriber Alassana Manneh måtte udgå.

I stedet blev det Mannehs noget yngre og ret så ombruste 18-årige landsmand, Yankuba Minteh, der blev dagens mand i skysovs for OB, for efter ikke at have været direkte involveret i en scoring siden midten af november, fik Minteh gjort sig særdeles positivt bemærket i begge fynske scoringer.

Bashkim Kadrii og Naatan Skyttä sørgede for de to scoringer til OB søndag eftermiddag.
Bashkim Kadrii og Naatan Skyttä sørgede for de to scoringer til OB søndag eftermiddag.Opta by Statsperform

Således var det Minteh der var vågen, årvågen, hurtig, både i tanke og i handling, da der 10 minutter inde i anden halvleg opstod lidt af en misforståelse i Silkeborg-defensiven, og så kunne Minteh ellers opfange bolden, prikke den videre til holdkammerat Bashkim Kadrii, og den 31-årige OB-topscorer kunne sparke bolden i et tomt net.

Også den anden og afgørende scoring, der skulle vise sig at lukke kampen, blev sat op af Minteh, der efter et gennembrud i venstresiden sendte et fladt indlæg indover. Her forsøgte, og mislykkedes, netop indskiftede Stefán Teitur Þórðarson at clear bolden med hælen, men islændingen fik slet ikke ram på bolden, og så kunne Naatan Skyttä, der erstattede Manneh i første halvleg, sparke bolden i nettet med bind for øjnene og score sit første mål for OB, efter den 20-årige finne i januar blev hentet i Toulouse på en lejeaftale.

Med sejren til OB og pointtabet til FC Midtjylland mod AaB fredag aften, er døren til den europæisk playoffkamp blæst åben på vid gabe. Andreas Alm og Co. er således nu blot ét enkelt point efter FC Midtjylland, der fortsat fører an i kvalifikationsspillet, hvor der endnu mangler syv spillerunder.

Silkeborg må til gengæld se sig distanceret en anelse, for Kent Nielsens mandskab har nu fem point op til Midtjylland, større afstand end der er til AC Horsens, der ligger som fjerdebedste mandskab i kvalifikationsspillet.

For OB og Andreas Alm er næste opgave en udebanekamp mod Lyngby BK mandag 24. april, mens Silkeborg IF allerede fredag 21. april skal i aktion igen. Her venter AaB hjemme i Silkeborg.