Leonardo Bonucci annoncerer karrierestop efter 19 trofæer og en smuttur til Berlin

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Leonardo Bonucci annoncerer karrierestop efter 19 trofæer og en smuttur til Berlin

Leonardo Bonucci sluttede sin fodboldkarriere ved udgangen af sæsonen.
Leonardo Bonucci sluttede sin fodboldkarriere ved udgangen af sæsonen.AFP
Europamesteren i fodbold Leonardo Bonucci spiller sin sidste kamp som professionel fodboldspiller for Fenerbahce søndag aften. Det meddelte klubben på de sociale medier lørdag aften. Den 37-årige kom til de tyrkiske vicemestre i januar efter et halvt år hos Union Berlin og har indtil videre spillet tolv kampe for vicemestrene, som stadig har en minimal chance for at vinde deres første mesterskab siden 2014 på den sidste spilledag.

"Det har været en fornøjelse at være en del af denne vidunderlige familie. Jeg forsøgte at give mit bedste på og uden for banen," sagde Bonucci:

"Jeg takker alle."

Italieneren, der er kendt som en kompromisløs midterforsvarer, spillede 121 landskampe for Squadra Azzurra i løbet af sin karriere. I 2021 vandt han EM som fast mand sammen med sin "evil twin" Giorgio Chiellini. I finalen mod England scorede han først det udlignende mål til 1-1 og senere også i straffesparkskonkurrencen.

Bonucci spillede mere end 500 kampe for Juventus Turin og vandt mesterskabet otte gange. Han havde allerede vundet ligaen og pokalen med Inter Milan i 2004/05-sæsonen og løftede senere trofæet yderligere fire gange med Juve.

Hans meget omtalte skifte til Union Berlin sidste sommer viste sig at være en fejltagelse, og han forlod Berlin i utide efter ti blandede præstationer.