Rasmus Bertelsen til Flashscore efter dårlig start: Der er intet drama i Randers

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Rasmus Bertelsen til Flashscore efter dårlig start: Der er intet drama i Randers

Rasmus Bertelsen under kampen mod FC Nordsjælland
Rasmus Bertelsen under kampen mod FC NordsjællandBo Amstrup/Ritzau Scanpix
To points for fire kampe ser ikke godt ud i tabellen for Randers FC. Det placerer kronjyderne som nummer 11, hvilket ikke er tilfredsstillende for klubben. Flashscore har snakket med cheftræner Rasmus Bertelsen om tingenes tilstand i Randers FC.

Det blæser lidt omkring den 39-årige cheftræner for tiden grundet den dårlige sæsonstart. Rasmus Bertelsen mener dog selv, at han trods sin relativt unge alder, allerede har prøvet det der var værre. I 2018 overtog han holdet efter fyringen af Ricardo Moniz, der blev fyret efter en miserabel efterårssæson.

”De to ting kan slet ikke sammenlignes. Dengang overtog jeg holdet mens vi lå nummer 14 ud af 14 og havde en trup der var splittet ad. Det var et helt andet scenarie. Hvis jeg også lige sætter mig op i helikopteren nu her, så har vi tabt to kampe til de to hold der har ligget suverænt nummer 1 og 2 det sidste års tid. Det må vi nok leve med sker, når vi er Randers FC”, indleder Rasmus Bertelsen.

OB, Hvidovre og så netop nummer 1 og 2 fra sidste sæson, FC København og FC Nordsjælland, har der været på menuen for Rasmus Bertelsen i denne sæson.

De sidste fire kampe for Randers
De sidste fire kampe for RandersFlashscore

Bertelsen anerkender at der mangler nogle points i regnskabet, selvom to point på kontoen, ikke nødvendigvis er en katastrofe i følge cheftræneren.

”Omverdenen og os selv kigger på den Hvidovre-kamp. Anden halvleg bliver lidt rodet, men på alle parametre kører vi dem jo over. Den skulle vi have lukket. Havde vi gjort det, havde vi haft fire points i stedet for to efter to kampe”, siger Rasmus Bertelsen til Flashscore.

I de to sidste kampe er det omvendt blevet til klare nederlag. 4-0 i Parken til FC København og 0-5 på eget græs til FC Nordsjælland. Det er på ingen måde resultater eller præstationer der behager Bertelsen.

”4-0 i Parken kan ske for de fleste. De har en god dag og rammer et par flotte mål, men den måde vi kollapser på i den sidste halve time mod FCN er selvfølgelig rigtigt kritisk”, siger cheftræneren, der fortæller at den afslutning på kampen, har været et specifikt tema efterfølgende i truppen.

”Vi kigger jo altid på kampene bagefter, uanset resultatet, men det er da klart at vi har snakket om den sidste halve time mod FCN, og hvordan vi skal undgå det i fremtiden”.

Målscorerne i kampen mod FC Nordsjælland
Målscorerne i kampen mod FC NordsjællandFlashscore

Op til hjemmekampen mod FC Nordsjælland, skiftede Randers startformation fra en 4-4-2 til en 4-3-3. Det er dog ikke et udtryk for famlen i blinde, siger cheftræneren til Flashscore.

”Det var et greb til den enkelte kamp, fordi vi gerne ville forsøge at gardere os med lidt flere pres-stærke spillere. Vi får jo egentligt også det kampbillede vi gerne vil have den første times tid. FCN skaber groft sagt ikke noget og scorer på et selvmål”.

En af de pres-stærke spillere der ikke kunne gribes ud efter, var den tidligere Lasse Berg Johnsen, der i sommer blev solgt til Malmö FF. Rasmus Bertelsen erkender da også at Johnsen er en kvalitetsspiller, der ikke er tilgængelig mere.

”Tabet efter Lasse har ikke overrasket mig. Alle der har set Superliga ved hvor god en spiller han er. Det er nogle store sko der skal fyldes ud der, og det er vi godt klar over skal løses med tiden, men det kan man på ingen måde løse 1:1 når man er Randers. Lasse er en drømmecase hvor vi købte billigt og solgte dyrt, men arvtageren står ikke bare lige klar i kulissen. Ham leder vi efter”.

Stats på John Björkengren
Stats på John BjörkengrenFlashscore

En del af løsningen på at opveje savnet af Johnsen er svenskeren John Björkengren, der er hentet i Serie B klubben Brescia

”Vi forventer at Björkengren bliver en del af løsningen. Han er ikke samme type som Lasse, men han kan forhåbentligt udfylde pladsen på en anden måde. Han har mange ting i værktøjskassen som vi sætter pris på”.

To af de spillere der har spillet fremtrædende roller i denne sæson, er blot 19 år. Mads Enggaard og Filip Bundgaard har fået overrakt nøglerne til offensiven i Randers. Det er heller ikke med cheftrænerens gode vilje.

”Det er slet ikke ideelt hvis det skal være på den måde. De skal jo gerne have nogle mere rutinerede spillere rundt omkring sig. De er ikke på den måde klar til at blive nøglespillere”, siger Bertelsen, der ikke nødvendigvis mener, at Randers skal på yderligere indkøb inden transfervinduet lukker.

”Jeg synes vi har flere dygtige spillere i offensiven, som også har en fornuftig alder. Oveni kommer Björkengren nu ind med rutine fra Sverige og Italien, og kan blive en god støttespiller til dem”.

Filip Bundgaard har haft for meget ansvar mener cheftræneren
Filip Bundgaard har haft for meget ansvar mener cheftrænerenBo Amstrup/Ritzau Scanpix

Ledertyper inde på banen er en mangelvare i Randers. Ikke fordi de ikke findes i truppen, men fordi de ikke er tilgængelige. Det ærgrer selvsagt cheftræneren.

”Jeg mener egentligt at jeg har de ledertyper jeg skal bruge. Problemet er at flere af dem er skadede for tiden. Frederik Lauenborg, Daniel Høegh og Mikkel Kallesøe, er måske de tre danske spillere vi har med allerflest Superligakampe. Det er uheldigt i nu’et, men når de kommer tilbage, så synes jeg faktisk vi har et rigtigt godt hold”.

Skulle man som betragter udefra tro at der var kurrer på tråden, fyring på trapperne eller anden intern urolighed i Randers FC, ja så kan man ifølge Rasmus Bertelsen godt tro om igen.

”Vi trækker en streg i sandet efter hver kamp. Det er et vilkår i vores branche. Mit samarbejde med Søren Pedersen og de andre er rigtigt fint. Der er ikke noget drama i Randers”, afslutter Rasmus Bertelsen.

Randers får en ny mulighed for at rette op på den manglende pointhøst på søndag, når holdet skal til møde Lyngby på udebane.