U21-landstræner om dansk Serie A-komet: Helt specielt

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

U21-landstræner om dansk Serie A-komet: Helt specielt

U21-landstræner om dansk Serie A-komet: Helt specielt
U21-landstræner om dansk Serie A-komet: Helt specieltProfimedia
Blot 18-årige Patrick Dorgu har gjort kometkarriere i Serie A, og det er blevet bemærket i Dansk Boldspil-Union (DBU).

Landstræner Kasper Hjulmand omtalte således Lecce-danskeren i pæne vendinger på sit pressemøde tirsdag

"Jeg er meget imponeret. Han har en fantastisk fysisk pakke og har en grundteknik, der kan bruges. En venstrebenet venstreback med den pakke er meget, meget spændende. De ting, han ikke kan endnu, kan han lære", sagde Hjulmand.

Indtil videre forbliver det tidligere FC Nordsjælland-talent dog på U21-landsholdet, som han debuterede for i september, og U21-landstræneren er begejstret.

"Patrick er inde i en forrygende god udvikling. Han tager ikke bare mange minutter for Lecce i Serie A, men han spiller også virkelig godt", siger Steffen Højer.

Dorgu skiftede i sommeren 2022 til Lecces U19-hold, men i denne sæson har han fået spilletid i alle førsteholdets hidtil otte kampe.

"Det er sket meget hurtigt og er helt specielt, at han er gået ind fra en sæsonoptakt og nu spiller så meget. Han virker til at passe helt perfekt ind og udvikler sig, og det er det allervigtigste", siger Højer.

Som Hjulmand er Højer især imponeret af Dorgus teknik og fysik, men også hovedet er skruet rigtigt på, mener han.

"Patrick er en stille og rolig dreng, for hvem det virker helt naturligt at træffe de rigtige valg inde på banen. Jeg synes, det vidner om kvalitet, at han allerede spiller så meget i en liga som Serie A. Mentalt virker han stærk og til at kunne holde til det".

"Han er bedre end offensivt end defensivt. Backs i dag skal kunne spille begge veje, og noget af det, han virkelig kan, er at vide, hvor han skal lave et offensivt gennembrud, og hvornår han skal træde lidt mere på bolden. I forhold til den del er han ret langt og moden", siger Steffen Højer.

U21-landsholdet gæster 17. oktober Tjekkiet i en nøglekamp i EM-kvalifikationen, og ud over Dorgu er Alexander Lind, Flilip Bundgaard, Oliver Sørensen og Sebastian Otoa blandt de nyeste navne. De tre sidste kan få U21-debut.

Der er blevet plads, da flere mangler. Lucas Hey og Alexander Busch har karantæne, Wahid Faghir, William Osula og William Clem er ukampdygtige, mens Victor Kristiansen og Mohamed Daramy er med A-landsholdet.

"Til gengæld får vi så set nogle andre, og jeg glæder mig over, at langt de fleste i truppen spiller en stor og væsentlig rolle i deres klubber".

"Jeg synes, det siger noget om den talentudvikling, der bliver lavet i klubberne. Jeg er meget tilfreds generelt med den gruppe, vi har at vælge ud fra", siger U21-landstræneren.