Trods superskuffende sæson: Milan tror fortsat på belgisk fiasko

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Trods superskuffende sæson: Milan tror fortsat på belgisk fiasko
Det er blevet til 12 belgiske landskampe for 22-årige Charles De Ketelaere hidtil - og en enkelt scoring til følge.
Det er blevet til 12 belgiske landskampe for 22-årige Charles De Ketelaere hidtil - og en enkelt scoring til følge.
Profimedia
Det har været en slemt skuffende første sæson i AC Milan for 22-årige belgiske Charles De Ketelaere, der i sommer blev det største salg nogensinde i Club Brugge. Men den norditalienske klub skulle angiveligt stadig have troen på, at den unge belgiske offensivspiller kan blive en succes på San Siro.

Da Charles De Ketelaere i august skiftede én dansk holdkammerat i Andreas Skov Olsen ud med en ny i form af Simon Kjær, var der tale om en rekordtransfer.

Den 22-årige belgiske offensivprofil tog således turen fra Club Brugge til AC Milan for omtrent 240 millioner kroner, en rekordstor transferindtægt for den belgiske traditionsklub.

Men skiftet har slet ikke været nogen succes, selvom De Ketelaere i Milan blev holdkammerater med flere landsmænd i både Alexis Saelemaekers, Divock Origi og Aster Vranckx. Faktisk har det været en mindre katastrofesæson for 22-årige De Ketelaere.

For mens den unge angriber bankede målene ind på rad og række i sin sidste sæson i Brugge, i alt 18 i 49 optrædener, så har de ladet vente på sig siden skiftet til den milanesiske storklub. I mere end 1.300 minutters fodbold er det ikke blevet til én eneste scoring og blot ét oplæg, et pauvert udbytte for en spiller, der angiveligt har en større kontrakt end holdets portugisiske stjerne Rafael Leão.

Det kunne være oplagt at tro, at ledelsen på Milanello skulle være interesserede i at slippe af med De Ketelaere igen, men ifølge La Gazzetta dello Sport forholder det sig lige akkurat stik modsat, for den italienske storklub skulle være parate til at satse på De Ketelaere igen i næste sæson.

Mens Rafael Leão har gang i en fantastisk sæson, så har Charles De Ketelaere slet ikke kunnet leve op til forventninger siden skiftet fra Club Brugge.
Opta by Statsperform, fotos af Profimedia & Alberto Pizzoli/AFP

Således mener den italienske avis at vide, at man i Milan er fuldt ud overbeviste om, at De Ketelaere i næste sæson vil udvikle sig og ramme den form, der gjorde ham til Club Brugges største salg i klubbens historie, og at ledelsen ikke ser De Ketelaere i andre klubber end AC Milan efter sommerpausen.

I mellemtiden kan De Ketelaere altså fortsætte med at forsøge at åbne målkontoen for AC Milan, og han kunne måske passende gøre det i Champions League, hvor han sammen med resten af det milanesiske mandskab noget overraskende står i semifinalen, hvor bysbørnene fra Internazionale venter.

Omvendt har det været en svær sæson i den hjemlige liga, hvor Milan ligger på en skuffende femteplads efter seneste sæsons flotte mesterskab, og med seks runder tilbage er det altså alt andet end givet, at Stefano Piolis mandskab, med eller uden Charles De Ketelaere, også skal spille Champions League fodbold til næste sæson.