Serie A 2023/24: Bliv klædt på til den kommende sæson i støvlelandets bedste række

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Serie A 2023/24: Bliv klædt på til den kommende sæson i støvlelandets bedste række
Sidste år kunne Napoli igen hæve pokalen. Hvem bliver de næste?
Sidste år kunne Napoli igen hæve pokalen. Hvem bliver de næste?
Profimedia
Sidste sæsons Serie var nærmest et langt triumftog for Napoli. Holdet fra det sydlige Italien tog verden med storm og hjemførte det første mesterskab i 33 år. I denne weekend går det så løs igen og opmærksomheden er stadig på Napoli, der dog må dele den med de to Milano-klubber.

Serie A 2023/24: Åbningsrunden og favoritter

Napoli indleder titelforsvaret på udebane mod oprykkerne fra Frosinone. Forsvarskrumtappen fra Sydkorea, Kim Man-jae er væk, men som udgangspunkt er alle de offensive kort stadig til rådighed. Til gengæld har de netop mistet deres mestertræner, Luciano Spalletti, til det italienske landshold. Franske Rudi Garcia, der tidligere har trænet Roma i tre sæsoner, skal forsøge at erstatte den karismatiske Spalletti. En tung opgave.

Åbningsweekenden byder ikke umiddelbart på et opgør der får munden til at løbe i vand. Omvendt giver det de forventede titelbejlere muligheden for at stærkt udlæg til de kommende runder.

Første runde i Serie A
Flashscore

Inter og Milan har været aktive på transfermarkedet. Inter har mistet Romelu Lukaku, Milan Skriniar ogAndre Onana for blot at nævne nogen, mens Milan ser ind i en sæson uden blandt andre Zlatan Ibrahimovic og Sandro Tonali. Der er dog købt spændende ind i begge klubber, som fremstår som favoritter til titlen.

Begge klubber indleder sæsonen mod klubber der endte midt i tabellen sidste sæson.

Det store spørgsmålstegn er Juventus, hos hvem sidste sæson blev præget af begivenheder udenfor kridtstregerne. Den Gamle Dame bliver spændende at følge i udekampen mod Udinese, der åbner deres sæson.

Serie A 2023/24: Kan Lazio forblive i toppen?

Der er en ny dansker i Lazio, som i denne sæson er tilbage i Champions League efter en flot andenplads i sidste sæson. Gustav Isaksen skal sammen med sit hold fra hovedstaden igen forsøge at bide skeer med klubber og budgetter, der ligger over deres egen vægtklasse.

Maurizio Sarri har al magt i klubben og sidste sæson fik han flere af spillerne til at overpræstere. Køber de ind på recepten igen, eller kommer der grus i maskineriet?

Isaksen i Lazio-trøjen
Profimedia

Tabet af Sergej Milinković-Savić bliver en svækkelse, selvom serberen ikke toppræsterede i sidste sæson. Derudover er det også tvivlsomt, hvor meget mere der er i tanken hos 33-årige Ciro Immobile, der døjede med skader i sidste sæson.

Klubben har store forventninger til argentinske Taty Castellanos, der kommet til Rom fra Getafe, mens Isaksen i udgangspunktet nok må finde sig i at starte i udkanten af truppen.

Du kan læse Serie A-ekspert Karstens Kroghs vurdering af Isaksens muligheder i Serie A her.

Serie A 2023/2024: Kampprogrammet

Med start lørdag den 19. august spiller Serie A i år frem til vinterpausen i slutningen af december. Den første kampdag i det nye år finder sted den 7, januar, og alt falder endeligt på plads den 26. maj. Her er en oversigt over alle de vigtige datoer for den nye sæson:

Første runde: 19.-21. august 2023

Sidste runde i efteråret: 30. december 2023

Første runde i foråret: 7. januar 2024

Sidste runde: 26. maj 2024

Se det komplette kampprogram for Serie A her

Serie A 2022/23: Slutstillingen

Sidste sæson var historisk i den forstand, at Napoli igen vandt Scudettoen efter 33 år. Det var også overraskende, at Lazio endte som nærmeste forfølger til de lyseblå fra Syditalien. De to næste deltagere fra italiensk side i Champion League er naboerne fra Milano. De sluttede henholdsvis som nr. 3 og 4 i sidste sæson og er begge vant til topplaceringer i Serie A.

Atalanta må gå fra Champions League til Europa League sammen med Roma og endelig er Fiorentina klar til en ny omgang europæisk fodbold. Denne gang i Conference League, hvor Oliver Christensen skal forsøge at hjælpe florentinerne til succes.

Juventus er ikke med i Europa grundet deres pointstraf for rod i regnskaberne, hvilket har banet vejen for Fiorentina.

Sampdoria, Cremonese og Spezia, der tabte playoff-kampene til Verona, måtte lide den tort at rykke ud af Serie A og bliver afløst af Genoa, Frosinone og Cagliari, der vandt playoff om oprykning mod Bari

Serie A 2023/24: Serie A klubber i Europa

Mester: Napoli

Champions League-deltagere: Inter, Milan, Lazio

Europa League-deltagere: Atalanta, Roma

Deltagere i Conference League: Fiorentina

Oprykkere: Cagliari, Genoa, Frosinone