Ekspert om Isaksen-transfer: Det vil overraske mig hvis han er købt som starter

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Ekspert om Isaksen-transfer: Det vil overraske mig hvis han er købt som starter

Isaksen i duel med sin kommende holdkammerat Adam Marusic i sidste sæson
Isaksen i duel med sin kommende holdkammerat Adam Marusic i sidste sæsonProfimedia
Forventninger er store til Gustav Isaksen efter skiftet til italienske Lazio. Både i Danmark og ikke mindst blandt Lazio fans. Overfor Flashscore siger en ekspert i italiensk fodbold, at det nok er klogt at mane lidt til besindighed, men at ægteskabet mellem Lazio og Isaksen meget vel kan blive et lykkeligt et af slagsen.

Gustav Isaksen er ny mand i Lazio. Kontrakten med romerne lyder på fem år for den 22-årige kantspiller, der ifølge journalist og ekspert i Serie A, Karsten Krogh, nok skal forvente en stejl læringskurve, inden banerne i Serie A bliver sat i brand af Gustav Isaksen.

Det er ikke første gang at en dansker skal iklæde sig den lyseblå trøje med Lazio-logoet på brystet. Siden John Hansen i midten af 1950’erne lavede 15 mål i 27 kampe, har fire andre spillere udover Isaksen, kunne lade sig hylde af Curva Nord, hvor de mest fanatiske Lazio-tilhængere holder til. Den mest prominente er Michael Laudrup, der fra 1983 til 1985 spillede 60 kampe på Stadio Olimpico i udkanten af Rom.

Nu er det så Gustav Isaksen der skal forsøge at træde i Laudrups fodspor, og spørger man Karsten Krogh, er klubben er godt valg for Isaksen.

”Det er en klub der går godt i øjeblikket. De har muligvis den bedste træner i Serie A i Maurizio Sarri, der er klubbens største stjerne. Han har også præsidentens ubetingede tillid. En præsident der arbejder ud fra devisen om at sætte tæring efter næring, så Isaksen skal ikke forvente det klassiske sydeuropæiske galehus”, siger Krogh i et interview med Flashscore.

Slutstillingen i toppen af Serie A
Slutstillingen i toppen af Serie AFlashscore

Sidste sæsons andenplads i Serie A var en overraskelse i manges øjne. Lazio er ikke et notorisk storhold i Italien og har blot to Scudettoer på generaliebladet, hvoraf det seneste var i sæsonen 1999-2000. Den fornemme placering sidste år, tilskriver Karsten Krogh mere eller mindre udelukkende Maurizio Sarris tilstedeværelse.

”Han evnede at få nærmest 50 % mere ud af alle spillerne i sidste sæson. Han har en helt bestemt måde at spille fodbold på, hvor alle ved hvad der er forventet af den enkelte spiller. Spillestilen ligger ikke umiddelbart godt for Isaksen, men hvis han kan lære systemet, kan det blive rigtigt godt”, siger Krogh.

Sarris filosofi går på at spille bolden ud nede bagfra og man skal som Lazio-spiller forvente at have en modstander i ryggen hele tiden. Der kan skabe problemer for den danske kant-raket, mener Krogh.

”Det kræver spillere der er virkeligt gode på bolden. Det er Gustav Isaksen for så vidt ikke. Isaksen er god med front mod modstanderens mål, hvor han kan drible og bruge sin fart. Det kræver tid for alle at lære Sarris måde at spille fodbold på – også for Isaksen”.

Maurizio Sarri hersker i Lazio
Maurizio Sarri hersker i LazioProfimedia

Derfor vil det også være overraskende hvis sidste sæsons Superliga-topscorer er købt ind til startopstillingen, trods en handelspris på estimerede 120 mio. kroner. Det er der i følge Karsten Krogh flere grunde til.

”Grundet spillestilen vil det undre mig hvis han træder direkte ind i en start 11’er. Det ligger dog lige for, at Isaksen vil kunne få flere indhop i sin første sæson. Han er en glimrende kontraspiller, der kan sættes ind som en trussel hvis en føring skal holdes. Han vil i lighed med hjemme i Superligaen, også være hurtig i Serie A og vil være livsfarlig på omstillinger. Mand mod mand vil han kunne gå forbi næsten alle”.

Selv hvis Isaksen skulle adoptere spillestilen i Lazio med lynets hast, så er der ifølge Karsten Krogh endnu en stor udfordring i jagten på en startplads – han hedder Felipe Anderson.

”Anderson var fremragende i sidste sæson og han er bedre end Isaksen til næsten alt. Han er måske ikke lige så hurtig eller nær så driblestærk. Omvendt er han mere disciplineret, bedre defensivt og overordnet set en klogere og dygtigere spiller. Isaksen kan lære utroligt meget af Felipe Anderson, for jeg synes han besidder mange af de kvaliteter som Isaksen mangler”, lyder skudsmålet fra Krogh om den 30-årige brasilianer, der typisk optræder på Isaksens favoritplads som højrekant i Lazios tre-mands angreb.

Statistik på Felipe Anderson i Serie A den seneste sæson
Statistik på Felipe Anderson i Serie A den seneste sæsonFlashscore

Noget der taler for at Isaksen skal få sine minutter, er det faktum at Lazio skal spille mange kampe. Serie A, Champions League og cup-turneringer, giver muligheder for at Gustav Isaksen får sine chancer på holdet. Det bliver dog en hård kamp – også mentalt for Isaksen.

”Det der taler for Isaksen er, at han jo ikke er et helt ubeskrevet blad. Han har spillet mange Superliga – og europæiske kampe, foruden en del ungdomslandskampe for Danmark. Han virker som en der har meget selvtillid, men det er da muligt at man om et år må indse at hylden måske var for høj”.

En anden vej til mere fast spilletid, kan ifølge Krogh ligge i at holdets måske største navn, Ciro Immobile, igen får en skadesplaget sæson, I hans fravær i sidste sæson, var det ofte Felipe Anderson der overtog pladsen som 9’er, hvilket potentielt kan åbne døren for Isaksen.

Handelsprisen på Gustav Isaksen kan også sagtens ende med at blive en fordel for danskeren, vurderer Karsten Krogh.

”Havde han været billigere, havde det i sagens natur været nemmere at sige ”væk med ham”, efter 10 mindre gode kampe. Jeg synes det er den helt perfekte pris Isaksen har kostet. Tilpas dyr til at der er tålmodighed, men også tilpas billig til at forventningerne ikke er skyhøje”.

Gustav Isaksen har glimrende minder fra sin nye hjemmebane
Gustav Isaksen har glimrende minder fra sin nye hjemmebaneProfimedia

Gustav Isaksen er ikke Lazios eneste nyindkøb til den kommende sæson. Lazios ageren på transfermarkedet har været større end i mange år. Typisk køber klubben ikke unge spillere og hvis de endeligt gør, er det ofte italienere. Med en kontraktlængde på fem år, handler det om at suge til sig for Gustav Isaksen, selvom han ikke skulle få så meget græs under støvlerne.

”Jeg tror, at hvis man ikke ser relativt meget fremskridt efter første sæson, så kan det godt betyde en afsked med Lazio. Sarri bestemmer det hele, og hvis han vurderer at Isaksen ikke er god nok, så bliver han solgt hurtigt igen”, siger Karsten Krogh, der dog også ser mulighederne for et langt mere lykkeligt scenarie udfolde sig.

”Med Isaksen ved man aldrig helt. Han har det dér helt vilde topniveau med ekstreme spidskompetencer. Hvis Sarri lynhurtigt kan få ham til at passe ind, så er alt muligt”, afslutter Karsten Krogh.

Lazio åbner den nye sæson den 20. august med et potentielt danskermøde, når romerne skal på besøg hos Morten Hjulmand og Lecce.