Legendeangriber kan stadig: Scorer vanvittigt hattrick på et kvarter i vigtig topkamp

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Legendeangriber kan stadig: Scorer vanvittigt hattrick på et kvarter i vigtig topkamp

Gol gol gol. Luis Suárez kan trods sine 36 år stadig finde vej til netmaskerne.
Gol gol gol. Luis Suárez kan trods sine 36 år stadig finde vej til netmaskerne.Lucas Figueiredo/Getty Images South America/Getty Images via AFP
Når mesterskabskampen spidser til hen imod slutningen af sæsonen, kan det være en god idé at have en garvet målræv på holdet, særligt hvis det er en af sin generations allerstørste målslugere, der er tale om.

Det kan enhver Grêmio-fan attestere, for natten til fredag var mandskabet fra Porto Alegre i det sydlige Brasilien på en enormt vigtig opgave i Rio de Janeiro for at møde Botafogo på udebane. Her sikrede 36-årige Luis Suárez nemlig Grêmio sejren med et fantastisk hattrick. 

Det så ellers ganske jammerligt ud for Grêmio i starten af anden halvleg, da Marlon Freitas kun skulle bruge ét minuts spilletid efter pausen på at bringe hjemmeholdet foran med 3-1, efter en anden rutineret målscorer, den 35-årige tidligere Atlético Madrid- og Chelsea-bomber Diego Costa, havde åbnet scoringen tidligt i kampen. 

Men så tog fanden ellers ved den aldrende uruguayanske superstjerne, der på toppen af sin karriere bed skeer med selv Lionel Messi og Cristiano Ronaldo i topscorerræset i den spanske La Liga. På omtrent et kvarter nettede den forhenværende Barça-stjerne således tre gange og vendte kampen på hovedet.

Det var hattrick nummer 30 i karrieren for den tidligere så kontroversielle frontløber, der hele ni gange i karrieren har formået at score fire eller flere mål i en enkelt kamp, engang sågar hele seks mål – og to oplæg oveni hatten – da han med Ajax i 2009 slog Wezep i den hollandske pokalturnering med 14-1. 

Måske lyder 4-3-sejren ikke så imponerende som 14-1, men med sejren går Grêmio à point med Botafogo i kampen om det brasilianske mesterskab, hvor hele fem mandskaber ligger indenfor tre points afstand. Botafogo topper dog stadig rækken, men er nu altså lige med både Grêmio og Palmeiras, mens de blot er ét point foran Red Bull Bragantino og tre point foran Flamengo

Netop Botafogo havde ellers en stor føring på hele 15 point tidligere på sæsonen, men Rio-mandskabet, der er ejet af kontroversielle John Textor, der ligeledes ejer franske Lyon, er kollapset fuldkommen i de seneste måneder. Med nederlaget har Botafogo således tabt hele syv af deres seneste 11 Brasileirão-opgør. 

Blandt de nu fem mesterskabskandidater, er Red Bull Bragantino eneste hold, der aldrig har prøvet at vinde den bedste brasilianske række. Palmeiras er historiens mest vindende med sine 11 mesterskaber, Flamengo har vundet syv, mens Grêmio og Botafogo begge har vundet to i løbet af historien. 

Der resterer fem spillerunder af Brasileirão Série A, men Botafogo, Red Bull Bragantino og Flamengo har alle en kamp i hånden. Mens hattricket ikke bringer Luis Suárez op på toppen af topscorerlisten, så ligger uruguayaneren dog fint til med 14 mål, ligesom han har stået for imponerende 10 oplæg, flest i ligaen.