Lazio dukker Juventus i lige kamp og konsoliderer andenplads i Serie A

Lazio dukker Juventus i lige kamp og konsoliderer andenplads i Serie AProfimedia
Napoli er suveræne i Serie A i denne sæson, men der er til gengæld stor spænding om de efterfølgende pladser. Og hovedstadsklubben Lazio er lige nu bedste bud på en førsteudfordrer.

Lørdag slog holdet hjemme Juventus 2-1 efter en meget lige kamp, hvor en flot udført omstilling i starten af anden halvleg blev afgørende.

Med sejren har Lazio 55 point på andenpladsen efter 29 runder.

Roma følger efter med 53 point, efter at holdet lørdag slog Torino 1-0 på udebane, mens Milan og Inter efter skuffende uafgjorte fredag har henholdsvis 52 og 51 point.

Danskerklubben Atalanta tabte lørdag med Joakim Mæhle og Rasmus Højlund i startopstillingen 0-2 til Bologna og er sekser med 48 point.

Juventus, der er blevet fratrukket 15 point på grund af alternativ regnskabsføring, halter efter med 44 point efter sit nederlag, som helt sikkert vil medføre store protester.

Lazio - Juventus
Lazio - JuventusOpta by Stats Perform

Juventus følte sig således snydt for et frispark, da Sergej Milinkovic-Savic efter 38 minutter sparkede Lazio foran efter et indlæg.

Serberen havde en hånd i ryggen på Alex Sandro, der faldt til jorden. Dommeren og VAR mente dog ikke, at det var til et frispark.

Juventus svarede efter få øjeblikke igen, da brasilianske Bremer steg op til et hjørnespark. Lazio-keeper Ivan Provedel klarede med en fodparade, men den franske midtbanespiller Adrien Rabiot fik bugseret riposten over stregen.

Otte minutter inde i anden halvleg slog Lazio dog til på en kontra. Felipe Anderson brugte sin fart på højrekanten og sendte en flad bold i feltet, som spanske Luis Alberto smart sendte videre til en blank Mattia Zaccagni med hælen.

Han nettede køligt og blev på den måde den første italiener, der rundede ti ligamål i denne sæson.

Juventus kunne have fortjent en udligning, men fik ikke udbytte af sine anstrengelser i anden halvleg.