Fremragende dansk debut: Jens Odgaard skulle blot bruge 21 minutter for Bologna

Jens Odgaard jubler efter sin scoring
Jens Odgaard jubler efter sin scoringProfimedia
Den danske angriber Jens Odgaard fik en drømmedebut for den italienske fodboldklub Bologna.

Bologna vandt 4-0 hjemme over Lecce, og Odgaard kom inden anden halvleg og scorede kampens sidste mål.

På transfervinduets sidste dag skiftede Odgaard på en lejeaftale fra hollandske AZ Alkmaar for resten af sæsonen. Bologna sikrede sig en købsoption på danskeren.

I søndagens kamp kom Odgaard på banen efter en times spil, og han scorede til slutresultatet 4-0 efter 82 minutter.

Odgaard erobrede bolden på midten af banen efter en fejl i Lecces forsvar, og danskeren løb ned og sparkede sit debutmål sikkert i nettet.

Viktor Kristiansen spillede hele kampen for Bologna som venstreback, mens Patrick Dorgu, en anden dansk venstreback, kom ind for Lecce fra anden halvlegs start.

Inden Odgaards søm i kisten havde Bolognas kantspiller Riccardo Orsolini scoret to gange i kampen, mens forsvarsspilleren Sam Beukema havde åbnet målfesten.

Odgaard har tidligere spillet i Italien, da han har været tilknyttet både Inter, Pescara og Sassuolo.

I Serie A var det inden søndagens debut for Bologna kun blevet til en enkelt kamp i 2019 for Sassuolo.

Odgaard blev den syvende dansker, der har spillet for Bologna i klubbens historie. I 1960'erne rådede Serie A-klubben over den danske angrebslegende Harald Nielsen.

Bologna hentede i vinterens transfervindue også teenageren Gustav Schjøtt, som kan blive den ottende dansker på førsteholdet, hvis han slår igennem i klubbens talentafdeling.

Med søndagens sejr er Bologna placeret i subtoppen i Serie A som nummer fem med 39 point efter 23 kampe.

Som en af sæsonens store overraskelser kæmper Bologna i øjeblikket med om at ende i top-4, der giver adgang til næste sæsons Champions League.