Seks spillere, der kan blive Eredivisies næste store eksportvarer denne sommer

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Seks spillere, der kan blive Eredivisies næste store eksportvarer denne sommer

Kokcu og Simons er to af Eredivisies største stjerner.
Kokcu og Simons er to af Eredivisies største stjerner.Profimedia
Mange af de største historier i de sidste to transfervinduer har involveret spillere fra Eredivisie, og det ser ud til at blive tilfældet igen denne sommer, hvor mange tiltrækker sig interesse fra nogle af verdens største klubber.

Sidste sommer købte Manchester United Ajax-duoen Lisandro Martinez og Antony, mens PSV-parret Cody Gakpo og Noni Madueke skiftede til henholdsvis Liverpool og Chelsea i januar.

Rygterne svirrer allerede om, at adskillige spillere vil følge i deres fodspor og skifte fra Hollands bedste række til en af Europas bedste i de kommende måneder - her er dem, der er mest sandsynlige.

Jurrien Timber

Ajax-fans var indstillet på at miste Jurrien Timber (21) sidste sommer, hvor Erik ten Hag var opsat på at tage sin tidligere spiller med til Manchester United, men forsvarsspilleren blev i sidste ende. Det ville være en overraskelse at se ham gøre det igen denne gang.

Selvom han ikke har haft den bedste sæson på klubplan med Ajax i noget af en krise hele vejen igennem, viste han ved VM, at han allerede er en topforsvarer, og han vil kun blive bedre i de kommende år.

Ten Hag er angiveligt stadig interesseret i at hente sin landsmand til Old Trafford, og der har også været snak om, at Liverpool skulle være interesseret i ham. Da begge hold mangler dybde i det område, ville han øjeblikkeligt forbedre begge bagkæder, og han er meget åben for en ny udfordring.

"I mit tilfælde er alt stadig åbent," siger han til den hollandske avis Algemeen Dagblad. "Dersker en hel del i baggrunden med hensyn til interesse. Jeg vil snart se, hvad de konkrete muligheder er."

Edson Alvarez

Edson Alvarez (25) så ud til at forlade Ajax i slutningen af januar, da han gik i strejke for at fremtvinge et skifte til Chelsea, men den hollandske klub stod fast, da de ikke havde tid til at hente en erstatning. Da det ikke er et problem i sommervinduet, medmindre der først kommer henvendelser på deadline day, vil de sandsynligvis acceptere et stort tilbud denne gang.

Han har udviklet sig til en elite-midtbanespiller, siden han kom til Amsterdam i 2019, hvor han holder styr på tingene i boldbesiddelse og gør det beskidte arbejde uden for banen. Mexicaneren er ikke spektakulær, men han er bundsolid.

Andre klubber er interesserede, men det ser ud til, at han skifter til Borussia Dortmund, hvor spilleren og klubben angiveligt allerede er blevet enige om de personlige vilkår. Det eneste, der mangler, er, at Bundesligaens nummer to bliver enige med Ajax om en pris, som formentlig kommer til at ligge på omkring 40 millioner euro.

Ibrahima Sangare

Alvarez er ikke den eneste midterforsvarer i Eredivisie, der har vakt opsigt i de senere år, og PSV's Ibrahima Sangare (25), som Chelsea også forsøgte at hente i januar, men ikke lykkedes med, er uden tvivl endnu mere imponerende.

Ligesom Alvarez ligger ivorianerens største styrker i den defensive del af spillet, men han har afleveringerne, skuddene og luftspillet til også at være farlig fremad banen, og han er blevet en rigtig leder, siden han kom til PSV i 2020.

Selv hans egen klub ved, at han er vokset fra dem nu, og de leder efter erstatninger, men det er endnu ikke sikkert, hvor han vil tage hen. PSG har været sat mest i forbindelse med ham, men flere engelske klubber er også interesserede.

Med en frikøbsklausul på fornuftige 37 millioner euro er det kun et spørgsmål om tid, før nogen aktiverer den.

Orkan Kokcu

Feyenoord vandt Eredivisie-titlen med lethed i denne sæson, og få spillere spillede så stor en rolle i deres triumf som anfører Orkan Kokcu (22), der har udviklet sig til ligaens måske bedste midtbanespiller.

Den tyrkiske landsholdsspiller er en dybdeliggende playmaker, der kan skabe chancer og score dem selv - i de sidste to sæsoner har han lavet 21 mål og 14 assists - og han er en af de bedste til at få spillet til at glide og få sit hold fremad.

Arsenal ser ham angiveligt som en ideel erstatning for Granit Xhaka, mens Liverpool også er interesserede, da de ønsker at forny deres midtbane, og han har gjort det klart, at han ønsker at tage sådan et skridt i de kommende måneder.

Midtbanespilleren sagde til ESPN: "Hvis den rigtige klub kommer, vil jeg gerne tage et skridt denne sommer. Idenne sæson har jeg taget det sidste skridt for at blive en afgørende spiller for Feyenoord."

Santiago Gimenez

Santiago Gimenez (22) har kun tilbragt en sæson i europæisk fodbold, men har allerede imponeret nok til at tiltrække interesse fra nogle af kontinentets største klubber.

Den mexicanske angriber havde svært ved at finde sig til rette i Feyenoord efter skiftet fra Cruz Azul, men har været i hopla siden årsskiftet og har med 17 mål hjulpet sit hold til at vinde ligatitlen.

Da det er svært at finde billige topangribere i disse dage, har hans form fået en række europæiske giganter til at vise interesse for ham, herunder Tottenham, som snart kan være på udkig efter en erstatning for Harry Kane.

Da han først underskrev sin kontrakt sidste år, vil det være svært at få ham væk fra Feyenoord, men det virker sandsynligt, at nogle vil forsøge.

Xavi Simons

I sin første fulde sæson med seniorfodbold blev Xavi Simons (20) straks et af de mest spændende talenter i verden og uden tvivl den bedste spiller i Eredivisie og vandt den gyldne støvle i processen med 22 mål og ni assists i alle turneringer. Kort sagt, han er den ægte vare.

Hollænderen er en af de bedste driblere, der findes, han er en god afslutter, har øje for afleveringer og arbejder så hårdt som nogen - alt sammen i en moden alder af 20 år. Læg dertil, at han kan spille på midtbanen eller på begge kanter, og han bliver en af de mest tiltalende spillere for stort set alle topklubber.

Han har været så god, at han kunne forlade PSV blot et år efter at have skrevet under for dem. Han kan vende tilbage til PSG, hvis de aktiverer en tilbagekøbsklausul, og han ønsker at vende tilbage, mens Arsenal også har været sat i forbindelse med ham.

Det mest sandsynlige er nok, at han beslutter sig for at tilbringe endnu et år i Eindhoven, men et skifte til sommer er bestemt ikke udelukket.