Ajax' Berghuis uddelte øretæver til Twente-fan uden for stadion efter racisme mod Brobbey

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Ajax' Berghuis uddelte øretæver til Twente-fan uden for stadion efter racisme mod Brobbey
Opdateret
Steven Berghuis i centrum af kontroversen
Steven Berghuis i centrum af kontroversen
ANP
Den hollandske landsholdsspiller blev filmet, da han overfaldt en tilhænger på vej til bussen for en påstået racistisk fornærmelse mod Brobbey. Det skete efter nederlaget mod Twente, som bekræftede tredjepladsen og fraværet fra Champions League. Det viser et opslag på Twitter ifølge hollandske medier. Han har nu fået en bøde af Ajax.

En tumultarisk og irriterende afslutning på sæsonen for Ajax. Efter at have set rivalerne Feyenoord vinde Eredivisie, sluttede Amsterdam-klubben på tredjepladsen i ligaen efter nederlag til Twente og går dermed glip af Champions League for første gang siden 2009.

Og efter kampen i Enschede var der endnu mere ballade, denne gang af den noget mere konkrete slags. Steven Berghuis blev filmet, mens han slog en fan, før han gik mod holdbussen.

Ifølge den lokale avis, Tubantia, reagerede den hollandske landsholdsspiller på en racistisk fornærmelse mod holdkammeraten Brian Brobbey. Noget, som hans kollega ikke tolererede.

Han har nu fået en bøde af sin klub og udgivet en offentlig undskyldning:

""Jeg fortryder min handling, jeg skulle ikke have gjort dette," sagde Ajax-spilleren.

"Efter hver udekamp får vi en masse forbandelser smidt efter os i bussen, mens bruger tid på at dele autografer ud til fans, der beder om det. Jeg er vant til det efterhånden, men folk tror, ​​de kan råbe hvad som helst. Min reaktion løser ikke noget, det forstår jeg også. Det er ikke godt, jeg har en eksemplarisk funktion som Ajax- spiller."

Klubben fortæller om deres side af sagen:

"Steven reagerede på den forkerte måde", skriver Ajax.

"Det gjorde han hurtigt opmærksom på over for træner John Heitinga og undskyldte med det samme. Ved ankomsten til ArenA havde han en samtale med Heitinga, Edwin van der Sar og Sven Mislintat. De ville også høre hans side af historien. Konklusionen er, at hans reaktion var forkert, og det er også Ajax' holdning."

Du kan se hændelsen på Twitter via dette link