Tottenham afsluttede året med succesoplevelse mod Cherries

Sarr fejrer sit mål, men måtte senere udgå.
Sarr fejrer sit mål, men måtte senere udgå.AFP
Tottenham Hotspur kom ud af 2023 med en 3-1-sejr over Bournemouth i Premier League og sluttede dermed en negativ stime, hvor hjemmeholdet på dagen ikke havde vundet nogen af de foregående fire kampe indbyrdes. Phillip Billing fik den sidste halve time på banen for gæsterne.

Kampen fik en åben start, hvor begge hold havde chancer, og det tog kun ni minutter for Spurs at tage føringen.

Giovani Lo Celso sendte bolden ind til Pape Matar Sarr, som udnyttede det fornemme oplæg til at score sit andet sæsonmål - begge mål har været åbningsscoringer.

Bournemouths forsøgte at fremmane en hurtig udligning med et Marcus Tavernier-forsøg, der dog strøg langt forbi, mens Emerson Royal kort efter tvang Neto til en stærk redning med et giftigt skud i den anden ende.

Spurs - og potentielt Senegal - led et knæk kort efter den halve time, da Sarr udgik skadet med Africa Cup of Nations-turneringen (AFCON) forude.

Der var endnu et skadesafbræk, da Dominic Solanke måtte behandles efter Destiny Udogies solide tackling, men The Cherries nægtede at give op, og Taverniers luskede frispark blev rettet forbi målet af Richarlison.

Andoni Iraolasmandskab kom tættere på, end de havde været i hele halvlegen, da Solankes forsøg både ramte Ben Davies og overliggeren, før Pedro Porro lige efter afrettede Justin Kluiverts afslutning forbi mål.

Nøglestatistik fra kampen ved fuld tid
Nøglestatistik fra kampen ved fuld tidFlashscore

Dango Ouattara blev udgik også med en skade, hvilket ligeledes sætter spørgsmålstegn ved hans AFCON-turnering, men the Cherries forblev i offensiven, og Guglielmo Vicario diskede op med en stor redning, da han afviste Solankes hovedstød efter et Lewis Cook-hjørne fem minutter efter genstarten.

Værterne missede derefter en mulighed for at få lidt tiltrængt luft, da en lynhurtig kontra endte med en Richarlison-afslutning, der gik forbi mål.

Kort efter blev det dog 2-0. Heung-min Son modtog en fremragende aflevering fra Lo Celso og sendte bolden over Neto til Spurs' vigtige anden scoring.

Richarlison satte trumf på, da han afsluttede klinisk første gang på Brennan Johnsonsflade indlæg og dermed sikrede Spurs den tredje hjemmesejr i træk, samt at de fortsat er tæt på PL's top fire.

Værterne påførte dermed også Bournemouth deres første nederlag i otte kampe og afsluttede dermed en fantastisk stime, der efterlader Cherries blot tre point fra den øverste halvdel med en kamp i hånden. Og de fik såmænd også en lille trøstepræmie mod slutningen, da Alex Scott scorede sit første PL-mål sent i kampen.