Tonali med lyn-debutmål i Newcastle-tæsk til apatiske Aston Villa

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Tonali med lyn-debutmål i Newcastle-tæsk til apatiske Aston Villa

Opdateret
Harvey Barnes fejrer sit første mål for Newcastle.
Harvey Barnes fejrer sit første mål for Newcastle.AFP
Et debutmål af Sandro Tonali og to mål af Alexander Isak hjalp Newcastle United til en eftertrykkelig 5-1-sejr over Aston Villa i deres åbningskamp i 2023/24-sæsonen - et resultat, der forlængede deres ubesejrede hjemmebaneserie mod Villans til 16 kampe.

Begge hold havde brugt mange penge på transfermarkedet forud for deres kommende europæiske kampagner, og det viste sig at være en bemærkelsesværdig start for debutanterne, da de udvekslede mål inden for et hektisk første kvarter.

Blot seks af dem var gået, da Anthony Gordons indlæg blev konverteret af den højt profilerede nye midtbanespiller Tonali, som stormede ind foran Lucas Digne og flugtede bolden forbi Emiliano Martínez til en drømmestart på sin Newcastle-karriere.

Tonali åbnede sin konto for Newcastle
Tonali åbnede sin konto for NewcastleAFP

For ikke at blive overgået, spildte Villas egen nye dreng ingen tid med at slå tilbage. Dignes indlæg blev dirigeret videre af Ollie Watkins, og Moussa Diaby reagerede først og halvflugtede den forbi en hjælpeløs Nick Pope.

Newcastle havde domineret de indledende faser, og de fik fortjent forspringet tilbage lige så hurtigt, som de havde givet det fra sig.

Tonalis intelligente bold hen over forsvaret fandt Sven Botman, som glidende sendte bolden tilbage ind foran mål og ind i Isaks bane, hvor svenskeren selvsikkert placerede den under Martínez.

Isak fejrer sit holds tredje mål.
Isak fejrer sit holds tredje mål.AFP

En hjerteskærende skade til Tyrone Mings satte en stopper for det tidlige kaos, og gæsterne havde de bedste chancer i resten af halvlegen, inklusive missere fra både Watkins og Diaby.

Howe sørgede for, at hans holds koncentration blev genoprettet i pausen, og Newcastle kom derfor ud af tunnelen på samme måde, som de havde indledt første halvleg.

Angriberne generede Villa-forsvaret, og Isak var der til at udnytte Ezri Konsas fejl og chippe bolden over både Martínez og Pau Torres og dermed en fordobling af sit holds føring. Isak ville have fuldendt hattricket få sekunder senere, hvis det ikke var for Villa-keeperens indsats.

Statistik for kampen
Statistik for kampenFlashscore

De efterfølgende brændte chancer for Villa blev grundigt straffet, da Callum Wilson tilføjede en fjerde scoring efter en forsvarssplittende Tonali-aflevering, inden Harvey Barnes slog resultatet grundigt fast i overtiden.

Howe havde før kampen indrømmet, at dette opgør kunne sætte tonen for Newcastles sæson, og han vil sætte pris på, at de var i stand til at få resultatet i hus med så stor stil og ro.

Som med Newcastle ser Villa-fansene frem til den første europæiske kampagne i mere end ti år, og mange vil på trods af resultatet stadig være optimistiske med hensyn til den kommende sæson.

Spillerbedømmelser
SpillerbedømmelserFlashscore

Flashscore Man of the Match: Sandro Tonali (Newcastle United)

Se kampens statistik med Flashscore