Saudiarabisk leder er ligeglad med anklager om sportswashing

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Saudiarabisk leder er ligeglad med anklager om sportswashing
Mohammed bin Salman (venstre) giver ikke meget for anklagerne om sportswashing.
Mohammed bin Salman (venstre) giver ikke meget for anklagerne om sportswashing.
Saudi Press Agency/Reuters/Ritzau Scanpix
Mohammed bin Salman, Saudi-Arabiens kronprins og de facto leder, giver ikke meget for anklagerne om, at han prøver at købe landet til et bedre omdømme gennem international sport.

Det siger han om fænomenet, der også er kendt som sportswashing, i et interview med mediet Fox News, skriver mediet CNBC.

"Hvis sportswashing forbedrer min bnp med én procent, så vil vi fortsætte med at bedrive sportswashing," lyder det.

Bnp, bruttonationalprodukt, er et udtryk for størrelsen af et lands økonomi og er det mest anvendte nøgletal til at måle det. Stigninger eller fald viser, om økonomien vokser eller skrumper.

"Jeg er ligeglad. Jeg har én procent vækst i bnp fra sport, og jeg sigter efter yderligere 1,5 procent. Kald det, hvad du vil," siger Mohammed bin Salman i interviewet.

Saudi-Arabien har i de seneste år lavet massive investeringer i særligt europæisk sport.

Det tæller blandt andet opkøbet af Premier League-klubben Newcastle og den nye saudiarabisk finansierede golftour LIV Golf.

Men også på hjemmefronten har Saudi-Arabien investeret i fodbold og købt en række europæiske stjernespillere som Cristiano Ronaldo, Karim Benzema og Sadio Mane.

Det er på den baggrund, at Saudi-Arabien anklages for sportswashing, da landet er anklaget for flere brud på menneskerettighederne.

Anklagerne går på, at ved at investere i noget så universelt som sport, rykker man fokus fra sådanne kritikpunkter.

I interviewet medgiver Mohammed bin Salman dog, at der er "dårlige love" i landet, som han ikke kan lide. Ifølge ham selv kan han dog ikke blande sig i, hvad den dømmende magt foretager sig.

Den påstand afvises dog af menneskerettighedsgrupper, som til gengæld mener, at han har noget nær total magt over det saudiarabiske samfund.