Redaktøren anbefaler: Superligastart, Danskermøde i Bundesligaen og finale i Doha

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Redaktøren anbefaler: Superligastart, Danskermøde i Bundesligaen og finale i Doha

Bo Henriksens ukuelige humør kommer på sin prøve i den tyske nedrykningskamp.
Bo Henriksens ukuelige humør kommer på sin prøve i den tyske nedrykningskamp.Profimedia
Superligaen er tilbage! Efter en lang og hård vinterpause, hvor man har måttet nøjes med Premier League-fodbold og diverse, regionale mesterskaber, så er vi nu tilbage der, hvor det for alvor er sjovt. Første runde sparkes i gang fredag aften, og den byder på flere, interessante opgør. Men samtidig er der også både tennis og netop Premier League på programmet, så der bliver lidt for enhver smag i fjerneren denne weekend. Se nogle af vores bud her!

Lørdag 17. Februar

Mainz - Augsburg (15.30)

Bo Henriksen får sig en debut som træner for Mainz mod et særdeles kendt ansigt, da han i sin første kamp for tyskerne skal op mod Jess Thorup og Augsburg. Henriksen og Thorup går langt tilbage, da de både har været holdkammerater i OB, taget trænerlicens sammen og dertil har mødt hinanden en del gange, nemlig 13.

Her har Thorup med ni sejre og tre uafgjorte i de indbyrdes opgør overhånden i forhold til "Bomber Bo", der til gengæld kan regne med at hans mandskab nok skal præstere i deres første kamp med en ny træner ved roret.

Intern stilling
Intern stillingFlashscore

Den altid ganske højlydte Henriksen har allerede gjort et vist indtryk i Mainz, hvor han ifølge Kicker har været meget verbal på træningsbanen på både tysk og engelsk.

Hans højenergiske stil skal nok være et frisk pust i Bundesligaen, men det kræver altså først, at han leverer nogle resultater, da han kommer fra et udgangspunkt, der hedder ni point op til redning.

Det kan meget vel komme mod hans gamle ven Thorup. 

Du kan læse mere om de to venners rivalisering her:

WTA Qatar Open-finalen

Sæsonens første WTA 1000-turnering slutter i denne weekend, hvor verdensranglistens nr. 1 og to gange forsvarende mester, Iga Swiatek, er på jagt efter en tredje titel.

Polakken har været i fin form i Doha og har indtil videre besejret både Ekaterina Alexandrova og Victoria Azarenka. Hun har nået finalen, da hendes semifinalemodstander Karolina Pliskova måtte trække sig, og står nu til potentielt at møde den for tiden nådesløse Elena Rybakina.

Swiatek vandt i Doha sidste år
Swiatek vandt i Doha sidste årProfimedia

Rybakina har ofte set suveræn ud i 2024 og har allerede vundet to titler, hvilket gør hendes choknederlag i anden runde af Australian Open så meget desto mere overraskende. Verdens nr. 4 og tidligere Wimbledon-mester har aldrig vundet mere end to titler på en sæson, men ser ud til at kunne overgå det i år.

Rybakinas ubarmhjertige boldspil har været i top hele ugen, hvor Leylah Fernandez og Emma Navarro var to af hendes ofre.

En finale mellem Swiatek og Rybakina ville være et fantastisk match-up som afslutning på en fantastisk tennisuge.

Manchester City - Chelsea (18.30) 

Det, der for bare få sæsoner siden ville have været en topkamp, er reduceret til en relativt simpel opgave på papiret for Pep Guardiola og Manchester City.

For gæsterne fra Chelsea er langt fra på det niveau, de ellers har været på eller omkring i det meste af dette årtusinde.  Et niveau, der har resulteret i flere, mindeværdige opgør mellem de to, dyre mandskaber.

Desværre for holdet fra det vestlige London er en tur til Etihad Stadium uden tvivl den sværeste kamp i verdensfodbold i øjeblikket. Pochettino og co. kan dog drage fordel af det omvendte opgør tidligere på sæsonen, hvor de to hold spillede en spændende 4-4 kamp på Stamford Bridge.

Kampstatistik
KampstatistikOpta by Stats Perform

 

Citys vældige udvalg af verdensklassespillere har en nærmest telepatisk forbindelse til hinanden, hvilket FC Københavns spillere fik en smagsprøve på, da City gæstede Parken i tirsdags i Champions Leagues ⅛-finaler.

Omvendt har Mauricio Pochettino haft mere end svært ved at vende skråen rigtigt i forhold til at spille sin store spillertrup sammen og skabe en slagkraftig enhed. Men måske er der nye tider på horisonten?

Chelsea har således vundet de to seneste kampe i ligaen mod henholdsvis Aston Villa og Crystal Palace i den seneste uges tid, og næste weekend venter Carabao Cup-finalen mod Liverpool.

Chelsea må undvære forsvarskrumtappen Thiago Silva til opgøret, mens Jack Grealish afgjort er ude, og Bernado Silva tvivlsom, efter de begge udgik i kampen mod FCK.

Søndag 18. Februar 

Brøndby - FC Midtjylland (18.00)

Det på papiret mest interessante opgør i første runde af Superligaen efter vinterpausen finder sted på Brøndby Stadion, hvor to af FCKs primære udfordrere til guldet mødes i den sene søndagskamp.

Lige nu er de to kombattanter endda foran FCK, der var gennem lidt af en omgang i midtugen mod Manchester City, så de danske mestre vil utvivlsomt håbe på, at det bliver til en deler på Vestegnen, således at københavnerne med en sejr i Silkeborg i opgøret inden vil hente værdifuldt terræn på konkurrenterne allerede i første runde af forårssæsonen.

Der er kun få runder tilbage, før Superligaen deles op i Mesterskabs- og nedrykningsslutspil, så man kan håbe for alle involverede, at vintertræningen har givet godt, fysisk afkast. For jorden skal rammes i løb, og svipsere vil der kun være plads til få af - hvis nogen overhovedet.

Umiddelbart ligger det hele dog til FCM, der afsluttede efteråret meget stærkt, blandt andet slog FCK i Parken, og i det hele taget viste stor soliditet.

Men kaosset på Brøndby Stadion har før fået større mandskaber til at blive løse i leddene, og en solid Brøndby-præstation med tilhørende tre point vil for alvor kunne sparke gang i mesterskabskampen, der i så fald vil have tre heste. Med al respekt for AGF, så bliver det svært at indhente den anførende trio i skrivende stund.

Redaktøren
RedaktørenFlashscore