Rasmus Højlund fejrer fødselsdag med pragtmål i United-sejr over West Ham

Rasmus
Rasmus Profimedia
Fødselsdagsbarnet Rasmus Højlund satte festen i gang på Old Trafford, da Manchester United tildelte West Ham et nederlag på 3-0 søndag eftermiddag.

Landsholdsangriberen Rasmus Højlund fortsætter målstimen for Manchester United i den engelske Premier League.

På sin 21 års fødselsdag scorede danskeren søndag åbningsmålet, da United hjemme på Old Trafford slog West Ham med 3-0 og overhalede gæsterne i tabellen.

Det var fjerde kamp i træk, at Højlund kom på måltavlen for United ovenpå et efterår, hvor han måtte vente længe på sin første ligascoring.

Hele 15 kampe tog det Højlund at score i Premier League efter sommerskiftet fra Atalanta, hvilket fik kritikere til at tvivle på ham. Efter at han 26. december scorede et sent sejrsmål mod Aston Villa, er tvivlen formentlig væk.

I stedet er kritikernes hovedfokus nu igen rettet på, at kantspillerne giver Højlund for få bolde at arbejde med inde foran mål.

I søndagens opgør mod West Ham skabte danskeren i høj grad også selv muligheden ved 1-0-scoringen midtvejs i første halvleg.

Casemiro fik generobret bolden langt fremme på banen, så bolden røg hen til Højlund. Med en skudfinte trak han forbi to West Ham-spillere, inden han fra kanten af feltet med højrefoden klaskede bolden i mål.

Danskerens fjerde ligascoring blev fejret med luftguitar op imod endetribunen.

Manchester United - West Ham - Spiller-karakterer
Manchester United - West Ham - Spiller-karaktererFlashare

Højlund arbejdede kampen igennem hårdt og kom også til en afslutning efter et løb på venstrekanten. Skudforsøget fra den halvspidse vinkel gik dog snert forbi nærmeste stolpe.

På United-bænken sad landsmanden Christian Eriksen, og han kunne kort inde i anden halvleg se hjemmeholdet bringe sig på 2-0.

Et afrettet skud fra højrekanten Alejandro Garnacho endte i netmaskerne.

Garnacho havde lidt senere chancen for at lægge bolden på tværs til Højlund inde foran mål, men valgte at spille skråt tilbage i banen, hvilket fik en frustreret Højlund til at råbe ad argentineren.

19-årige Garnacho stod også for 3-0-scoringen fem minutter før slutfløjt, efter at Højlund havde været med til at erobre bolden midt på banen.

Danskeren sprintede frem i feltet og var med til at tiltrække sig så meget opmærksomhed fra West Ham-forsvarerne, at Garnacho nemt kunne sende bolden i mål ved fjerneste stolpe.

Det blev fødselarens sidste aktion, da Højlund efter 87 minutter blev pillet ud på bænken.

Sejren sender United to placeringer frem til sjettepladsen med 38 point for 23 kampe. West Ham glider ned på syvendepladsen med 36 point.