Otte af de bedste Premier League-scoringer i Manchester-derbyet

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Otte af de bedste Premier League-scoringer i Manchester-derbyet

Opdateret
Rooneys vanvittige scoring
Rooneys vanvittige scoringProfimedia
Selvom der til tider har været stor forskel i niveauet på de to hold, hvor især City har domineret det sidste årti, har der altid været garanti for seværdige kampe mellem de to hold.

Her ser Flashscore på nogle af de bedste scoringer fra det ikoniske Premier League-opgør inden dagens kamp.

Craig Bellamy (4-3, 2009)

Forbløffende nok er Craig Bellamys fantastiske skud fra kanten af feltet ikke det mest mindeværdige mål fra en dramatisk 4-3 United-sejr i 2009.

Waliseren modtog bolden ude i venstre side, før han drev den frem, skar indad i banen og derpå krøllede et skud op i det lange hjørne, hvilket sendte de medrejsende City-fans i ekstase under det, der skulle blive et af de bedste Manchester-derbies nogensinde.

Michael Owen (4-3, 2009)

Selvom Michael Owens sene sejrsmål ikke var i nærheden af kvaliteten af Bellamys scoring tidligere i kampen, var betydningen enorm og gjorde det til et af de mest mindeværdige mål, der nogensinde er scoret mellem de to hold.

Owen scorede sit første mål på Old Trafford, da han dybt inde i overtiden sendte bolden forbi Shay Given efter at være blevet spillet fri af Ryan Giggs.

Det ikoniske sene sejrsmål gav udtrykket "Fergie Time" en helt ny betydning, da United dermed vandt kampen i det 96. minut.

Se både Owens og Bellamys mål nedenfor

David Beckham (1-0, 2000)

David Beckham scorede kampens eneste mål, da United triumferede mod et på det tidspunkt meget svagere City-hold.

Frisparksspecialisten fyrede et frispark af fra 30 meters afstand og krøllede bolden væk fra modstanderens målmand og ind i det lange hjørne.

Beckham scorede en række fantastiske mål fra dødboldsituationer, og det her var helt på højde med de bedste af dem.

 

Mario Balotelli (6-1, 2011)

Når det gælder ikoniske øjeblikke, kommer meget få i nærheden af Mario Balotelli i 2011.

Italienerens tid i City var omgærdet af kontroverser og konstant fokus fra medierne - også i slutningen af 2011, hvor der blev offentliggjort historier om, hvordan han angiveligt havde sat ild til sit eget hus efter at have fyret fyrværkeri af indenfor.

Med den efterfølgende mediebevågenhed reagerede Balotelli på en måde, som kun han kunne, efter at have scoret sit første mål i 6-1-sejren, hvor han løftede sin trøje op for at afsløre det nu ikoniske "Why always me?"-citat skrevet på hans undertrøje.

Edin Dzeko (6-1, 2011)

Senere i samme kamp afsluttede Edin Dzeko målscoringen med en kølig afslutning forbi David de Gea og dømte dermed United til deres største nederlag på hjemmebane i over 50 år.

Det, der gjorde målet endnu mere specielt, var David Silvas assist.

Spanieren splittede Uniteds forsvar med en sublim volleyaflevering fra sin egen banehalvdel, som efterlod Deko alene med målmanden.

Når man ser tilbage nu, markerede det mål et tidspunkt, hvor et magtskifte begyndte at tage fart i Manchester, og City blev den dominerende kraft i den del af landet i det næste årti.

Scott McTominay (2-0, 2020)

I lidt nyere tid scorede Scott McTominay et fremragende langskudsmål i 2020, da United sikrede sig en 2-0-sejr over Pep Guardiolas City.

Begge mål i den kamp kom efter målmandsfejl af Ederson, men det tager ikke noget fra kvaliteten af McTominays afslutning.

Bolden rullede hen til ham midt på Citys banehalvdel efter Edersons fejlaflevering, og den skotske midtbanespiller afsluttede første gang og sendte bolden i et tomt mål.

Selvom det er mindst lige så imponerende som de andre på denne liste, huskes det måske ikke så godt på grund af COVID-19-pandemien, der fulgte kort tid efter, og som resulterede i, at 2019/20-sæsonen blev udskudt.

Erling Haaland (6-3, 2022)

Endnu et mål, hvor kvaliteten af afleveringen nok var bedre end selve afslutningen: Erling Haalands andet mål i hans første Manchester-derby nogensinde blev sat smukt op af Kevin De Bruyne.

Belgieren tog fire United-forsvarere ud af spillet med en aflevering til bagerste stolpe, hvor Haaland kunne glide ind og afslutte - selvom det så næsten umuligt ud.

Nordmanden fortsatte med at score hattrick sammen med Phil Foden, som også scorede tre gange, hvilket medførte at City vandt 6-3.

Wayne Rooney (2-1, 2011)

Til sidst det mest ikoniske mål i Manchester-derbyets historie.

Wayne Rooneys hovedstød i februar 2011 går over i historien som et af de bedste Premier League-mål, der nogensinde er scoret - på trods af, at det måske ramte hans skinneben.

Englænderens utrolige afslutning betød, at kampen endte 2-1 til United, som vandt Premier League samme sæson.