Optakt: Arsenal skal holde liv i spinkelt håb om mesterskab ude mod Nottingham Forest

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Optakt: Arsenal skal holde liv i spinkelt håb om mesterskab ude mod Nottingham Forest

Arsenal og Nottingham Forest er klar til kamp lørdag aften.
Arsenal og Nottingham Forest er klar til kamp lørdag aften.Profimedia
Der er masser på spil, når Arsenal skal på besøg hos Nottingham Forest lørdag aften.

City Ground danner rammen om opgøret mellem de traditionsrige klubber Nottingham Forest og Arsenal, som tørner sammen lørdag aften. Selvom sæsonen lakker mod enden, så har begge mandskaber stadig noget at kæmpe for.

Arsenal har stadig en lille mulighed for at vinde Premier League, men det kræver sejre, og nogle nederlag til Manchester City. Lørdagens hjemmehold er lige nu placeret over stregen, og de kan med en sejr være så godt som sikre på overlevelse i Premier League.

Indbyrdes opgør

De to storklubber har gennem tiden haft voldsomt mange intense kampe. I de seneste 20 år har det dog kun været i FA Cuppen og Carabao Cuppen, at de to klubber har mødtes. Nu er Nottingham dog tilbage i Premier League, og de er klar til sæsonens andet opgør mod Arsenal.

Forest skal dog ikke kigge for meget på det omvendte opgør fra oktober. Her vandt Arsenal nemlig med hele 5-0 i en kamp, hvor London-klubben var flyvende.

Grundet Nottinghams fravær fra Premier League, så er klubbens seneste Premier League-sejr over Arsenal helt tilbage i 1996. Nottingham har dog både i 2022 og 2018 slået Arsenal i FA Cuppen.

Indbyrdes opgør
Indbyrdes opgørFlashscore

Form

I tabellen er der hele 47 points forskel på de to mandskaber. Kigger man derimod på de seneste fem kampe, så har Nottingham hentet lige så mange point som Arsenal. Syv point er det blevet til for begge hold, hvilket betyder, at Nottingham er på en delt sjetteplads, når det kommer til de seneste fem kampes pointhøst.

De syv point har, som klubberne har hentet, har haft virkeligt stor betydning. Arsenal er grundet den halvsløje pointhøst røget ned på andenpladsen, og det kan meget vel betyde, at de må nøjes med en andenplads i denne sæson. Nottinghams syv point har derimod haft en positiv effekt, idet de er gået fra en placering under nedrykningsstregen til nu at være over stregen.

Placering i tabellen
Placering i tabellenFlashscore

Kampe i kampen

Nottingham Forest har en helt klar spillestil. De har i den seneste tid haft stor succes med effektive kontraangreb. De vil derfor uden tvivl tilbringe meget tid på egen banehalvdel, da Arsenal sandsynligvis vil være spilstyrende, mens Forest vil lure på omstillinger.

Arsenal skal derfor forsøge at udnytte det mulige spilovertag, mens de skal lukke ned for Nottinghams farlige omstillinger. Omstillinger som Arsenal havde svært ved at kontrollere flere gange i sæsonen – specielt i 3-0-nederlaget til Brighton senest.

Skader og karantæner 

NTF:

Dean Henderson – skade

Jack Colback – skade

Jonjo Shelvey – skade

Neco Williams – skade

Chris Wood – skade

Scott McKenna – skade

Omar Richards – skade

 

ARS:

Mohamed Elneny – skade

Gabriel Martinelli – skade

William Saliba – skade  

Oleksandr Zinchenko – skade

Takehiro Tomiyasu – skade