OB sælger Minteh til Newcastle i rekordtransfer: Udlejes straks til Feyenoord

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

OB sælger Minteh til Newcastle i rekordtransfer: Udlejes straks til Feyenoord

Opdateret
Minteh forlader Odense efter en bemærkelsesværdig sæson på alle punkter.
Minteh forlader Odense efter en bemærkelsesværdig sæson på alle punkter.Profimedia
18-årige Yankuba Minteh har haft et halvt år med flere opture på banen for OB og nogle udfordringer udenfor, men den unge offensivspillers præstationer har været af en kaliber, der har tiltrukket sig opmærksomhed i udlandet.

Det har nu mundet ud i et salg. Et rekordstort et af slagsen for OB.

Premier League-klubben Newcastle har slået kløerne i den talentfulde gambier, meddeler OB på sin hjemmeside. Den fynske klub skriver, at det er "klubbens største transfer nogensinde".

"OB har været en væsentlig del af Yankubas udvikling, og det skal alle i klubben være stolte af. Vi sælger nu en spiller, som meget få kendte, da sæsonen startede, til en af ​​de mest formstærke klubber i verden, hvilket siger meget om det arbejde, der er blevet gjort både på og uden for banen, så dette har kunnet lade sig gøre," siger Björn Wesström, der er fodbolddirektør i klubben til klubbens hjemmeside.

Minteh var til prøvetræning i OB i både 2021 og 2022, og sidste sommer fik han en kontrakt på klubbens akademi.

Hurtigt viste han dog takter, som gav ham minutter i Superligaen, og det har Newcastle nu belønnet med en kontrakt til den afrikanske offensivspiller.

"Han har udviklet sig i klubben fra at være en spiller med spændende kvaliteter, til en der har kampafgørende kvaliteter i 3F Superligaen. De kompetencer, sammen med hans enorme passion for fodbold, er det, der gør, at jeg har troen på, at han kan tilpasse sig det næste niveau på trods af de udfordringer, der nu ligger foran ham," siger Björn Wessström.

Minteh havde også et par hårde perioder tidligere i år, da han blev sat af holdet efter at have forbrudt sig mod interne regler på holdet.

Samtidig tog nogle fans det ilde op og antastede ham på gaden. Det førte til, at Minteh i en kortere periode var sygemeldt. Men nu er alt glemt.

"Jeg er så glad for at få den her mulighed. Alle spillere drømmer om at spille i så stor en liga. Det kommer oven på et fantastisk år for mig, hvor jeg startede med at spille U19-Liga og hurtigt kom op og fik min debut på førsteholdet. Det har virkelig været fedt at være her, og jeg har en hel masse, jeg gerne vil takke for, at dette kunne blive muligt," siger Yankuba Minteh.

I sin tid i OB har han spillet 17 superligakampe, hvori han har scoret fire mål og leveret fire assists, og dertil har han skabt et hav af chancer og vist sig som en af ligaens hurtigste spillere med en topfart på 36,3 km/t.

På Twitter taler topjournalisten Fabrizio Romano om en transfersum på omkring 7 millioner pund, altså i omegnen af 60 millioner kroner.

Han må vente med sin debut, da han i den kommende sæson udlejes til Feyenoord.

Mintehs statistikker for OB
Mintehs statistikker for OBFlashscore