Newcastle undersøger Tonalis overtrædelser af betting-reglerne, siger sportsdirektør

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Newcastle undersøger Tonalis overtrædelser af betting-reglerne, siger sportsdirektør

Tonali ankom til St James' Park i sidste måned.
Tonali ankom til St James' Park i sidste måned.Reuters
Sandro Tonalis overtrædelser af reglerne for væddemål på kampe kom bag på Newcastle United, og Premier League-klubben er i gang med en intern undersøgelse af den italienske midtbanespillers transfer, siger sportsdirektør Dan Ashworth.

Den italienske landsholdsspiller blev i sidste måned idømt 18 måneders karantæne af det italienske fodboldforbund, hvoraf otte måneder vil blive konverteret til alternativ behandling, efter at der er indgået en aftale med den føderale anklagemyndighed.

Fodboldens styrende organ, FIFA, sagde, at de imødekom en anmodning fra det italienske forbund om at anvende forbuddet på verdensplan.

Tonali kom til Newcastle fra Serie A-holdet AC Milan i juli for et beløb på 520 millioner kroner, et rekordbeløb for en italiensk spiller, men han går glip af resten af sæsonen samt EM i 2024, hvis Italien kvalificerer sig.

"Det var et kæmpe chok, en kæmpe overraskelse. At håndtere det var nyt for os alle," siger Ashworth til britiske medier.

"Først og fremmest er Sandro et menneske. Alle i dette rum har gjort ting, vi ikke skulle have gjort, eller ting, vi fortryder. Han var en stor signing for os. Vi havde ikke forventet det. Man ser på sig selv. Kunne jeg have gjort det bedre? Kunne vi have vidst det? Burde vi have vidst det? Man ser på sine processer. Jeg har gjort det her i 16 år, og det er aldrig sket før."

Da Ashworth blev spurgt ind til, om der var en chance for, at Milan kunne have kendt til det på salgstidspunktet, sagde han:

"Det er virkelig svært for mig at sige, hvad andre klubber ved eller ikke ved. Alt, hvad vi kan gøre, er at se på vores egen interne undersøgelse og interne proces."

Tonalis agent sagde i sidste måned, at spilleren led af ludomani.

Ashworth siger, at det engelske fodboldforbund (FA) er klar over, hvad der er sket, og at klubben samarbejder.

"Med hensyn til et yderligere forbud fra FA kan jeg ikke se ind i fremtiden, for jeg kan kun forholde mig til nutiden og fakta," tilføjede han.

Newcastle, der ligger på sjettepladsen, møder Arsenal i den bedste række på lørdag og skal derefter til Borussia Dortmund i Champions League i næste uge.

Ashworth sagde, at The Magpies vil " byde Milan varmt velkommen" , når de møder dem i Europas bedste klubturnering på St James' Park i december.