Liverpool finder sent fodfæste og tæmmer lurende Luton

Liverpool kom sig snildt over den overraskende føring til Luton.
Liverpool kom sig snildt over den overraskende føring til Luton.Profimedia
Liverpool vil også være at finde i toppen af Premier League-tabellen, når 26. spillerunde er færdigspillet. Det står klart, efter at topholdet med lidt besvær slog Luton 4-1 på hjemmebane.

Med sejren kom Liverpool på 60 point. Manchester City har 56 point og Arsenal 55 point - begge for en kamp færre.

Stillingen
StillingenFlashscore

Luton er lige under nedrykningsstregen, men a point med Everton på den rigtige side af stregen.

De gæstende oprykkere fik en noget bedre start på opgøret end senest mod Manchester United. Andet ville også næsten være umuligt, da man mod United kom bagud efter 40 sekunder.

Luton havde overraskende let ved at spille sig forbi Liverpools normalt hårde pres, der ikke hang sammen som vanligt.

Det blev endda også gæsterne, som bragte sig i front allerede efter 12 minutter.

Liverpools højre forsvarsside så ikke for godt ud, da Luton spillede sig igennem, og en ripost givet af målmand Caoimhin Kelleher sprang ud til Chiedozie Ogbene, som kunne score halvlegens eneste mål.

Jürgen Klopp fik dog pustet nyt liv i sit mandskab til anden halvleg. Liverpool satte sig tungere på opgøret, Luton blev trykket i bund, og Liverpool-chancerne blev flere og større.

Ti minutter inde i anden halvleg kunne gæsterne ikke modstå presset længere. På et hjørnespark vristede Liverpool-anfører Virgil van Dijk sig fri og pandede udligningen ind.

Og bare to minutter senere hamrede Alexis Mac Allister en bold ind i panden på Cody Gakpo, som styrede den ind til 2-1.

Luton var knækket, og chancerne væltede ned over belgiske Thomas Kaminski i målet. De næste minutter var ren overlevelse.

Den værste storm blev redet af, men 20 minutter før tid kom dødsstødet alligevel. Luis Diaz satte det ind med en afslutning fra nært hold.

På tærsklen til tillægstiden blev det også 4-1. Harvey Elliott fik chancen i feltet og hakkede den flot ind.