Den anonyme Liverpool-stjerne, der bliver afgørende for deres CL-plads

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Den anonyme Liverpool-stjerne, der bliver afgørende for deres CL-plads

Opdateret
Liverpool skal hænge deres hat på en verdensklassemålmand.
Liverpool skal hænge deres hat på en verdensklassemålmand.AFP
Det har ikke været det transfervindue, som mange Liverpool-fans havde håbet på, og det ser ud til, at deres succes eller fiasko i denne sæson i høj grad kan afhænge af én nøglespillers form.

Denne sommer på Anfield er ikke gået helt, som mange Liverpool-fans havde håbet eller forventet.

Efter en forglemmelig sæson, hvor holdet ikke formåede at udfordre i Premier League eller bare sikre sig en plads i top fire, forventede man en større overhaling af Merseyside-klubben.

Til at begynde med var der lovende tegn. Selvom spillere som Roberto Firmino, James Milner, Naby Keita og Alex Oxlade-Chamberlain forlod klubben på fri transfer, var det planlagt på forhånd.

Og Liverpool handlede hurtigt for at tilføje forstærkninger i form af Alexis Mac Allister fra Brighton og Dominik Szoboszlai fra RB Leipzig.

Men situationen tog en uventet drejning, da der kom store bud på midtbanespillerne Fabinho og Jordan Henderson.

Klubben besluttede sig for at sige ja til tilbuddene, og Fabinho blev genforenet med Nuno Espirito Santo i Al-Ittihad, mens klubbens anfører Henderson skulle spille under sin tidligere holdkammerat Steven Gerrard i Al-Ettifaq.

Disse afgange vil uden tvivl have en betydelig indvirkning på holdet. Klopp har mistet sin primære defensive midtbanespiller, uden tvivl sin næstbedste spiller på den position, og i betragtning af Milners afgang også sin tredjebedste.

Dette problem forstærkes af det faktum, at de røde ser så sårbare ud, som vi har set dem i flere år i midten af deres forsvar.

Mens Ibrahima Konate forventes at blive en vigtig søjle i Liverpools forsvar i de kommende sæsoner, er der bekymringer angående spillerne omkring ham.

Virgil van Dijk har ikke vist det samme ekstraordinære niveau, som han konsekvent viste tidligere i sin Liverpool-karriere. Joel Matip - der ubelejligt går ind i de sidste 12 måneder af sin kontrakt - er også på den forkerte side af 30 og viser alt for ofte sin alder.

I mellemtiden har Joe Gomez kæmpet for at holde niveauet, når han har fået chancen.

I maj indrømmede Klopp, at han ville hente mindst én ny central forsvarsspiller denne sommer.

Men indtil videre har klubben ikke formået at sikre sig de nødvendige forstærkninger.

Det faktum, at Liverpool har indkasseret ti mål i deres sidste fire pre-season-kampe, bør tjene som en advarsel om de udfordringer, der ligger forude.

Midt i afgangen af nøglespillere og stigende sårbarheder på hele holdet er målmand Alisson Beckers rolle klar til at blive mere afgørende end nogensinde, hvis de rødes mål om at genvinde en eftertragtet Champions League-plads, som er minimumsforventningen på Anfield, skal nås.

Siden sin ankomst i 2018 har Liverpool været en vigtig del af Liverpools succes. Selv i sidste sæson var han en af de få Reds-spillere, der konsekvent formåede at operere på et eliteniveau.

Kun David De Gea (17) formåede at holde flere clean sheets i Premier League end brasilianeren (14) i sidste sæson.

Og selvom han måske gik glip af Premier League Golden Glove til sin tidligere rival fra Manchester United, viser et dyk ned i de underliggende tal, hvordan Liverpools nr. 1 ikke kun var bedre end ham, men også alle sine jævnaldrende i Premier League.

Vi kan fremhæve dette ved at se på Opta's Post-Shot Expected Goal (PSxG) data. En påmindelse om, at PSxG svarer til almindelig xG, men med en forskel.

xG er et mål, der bestemmer, hvor god en skudmulighed er, når man tager en række faktorer i betragtning, herunder afstanden fra målet, vinklen på skuddet, tempoet i forsøget, og hvordan det blev assisteret.

Dette gøres ved at bruge historiske skuddata, hvor 0,01 er den laveste skudværdi, og 0,99 er den højeste.

PSxG analyserer dog kvaliteten af afslutningen fra skytten ved at tage højde for skuddets placering i målet.

Hvis forsøget går ved siden af eller over, er PSxG nul. Det gør det til det bedste aktuelle parameter til at analysere en målmands præstation ud fra et skudstop-perspektiv.

Især i sidste sæson havde Alisson en overpræstation på +10,1. I lægmandstermer betyder det, at takket være hans form lukkede Liverpool 10 færre mål ind, end man kunne have forventet.

Det var den bedste overperformance i Premier League, og til sammenligning er det værd at bemærke, at Golden Glove-vinderen De Gea endte med en underperformance på -0,7.

Selvom tingene langt fra er perfekte for Liverpool i den nye sæson, har holdet stadig masser af offensivt talent, hvilket betyder, at de er godt rustet til at score masser af mål i år.

Det vil hjælpe dem med at kæmpe med i toppen af Premier League-tabellen.

Det ser dog ud til, at de er afhængige af, at Alisson gentager den form, han viste i størstedelen af sidste sæson, hvis de igen skal true ligaens elite og ikke mindst bryde tilbage i top fire.