De var holdkammerater i Paris Saint-Germain, og nu krydser de klinger i London

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

De var holdkammerater i Paris Saint-Germain, og nu krydser de klinger i London

Normalt er der et stærkt bånd mellem Mikel Arteta og Mauricio Pochettino, men det bliver gemt væk lørdag.
Normalt er der et stærkt bånd mellem Mikel Arteta og Mauricio Pochettino, men det bliver gemt væk lørdag.GETTY IMAGES/GETTY IMAGES EUROPE/Getty Images via AFP
Arsenals spanske cheftræner, Mikel Arteta, får lørdag chancen for at slå endnu en fed streg under den vendte magtbalance i London, hvor Arsenal er tilbage på pladsen som den ubestridte magtfaktor i den britiske hovedstad.

Han og holdet kan nemlig tage den tredje Premier League-sejr i træk på Stamford Bridge, Chelseas hjemmebane, hvor de to hold mødes klokken 18.30 dansk tid.

Chelsea har fået ny cheftræner to gange, siden holdene sidst mødtes i Premier League.

Det er nu Mauricio Pochettino, der sidder på posten, og selv om de to kun sjældent har krydset klinger som trænere, er de fint bekendt med hinanden.

De to var holdkammerater i den franske klub PSG i 2001-02-sæsonen, længe før klubben blev nyrig på qatarske hænder. Pochettino som aldrende seniorspiller, Arteta som fremstormende talent.

Chelsea har trods store indkøb i sommerens transfervindue haft svært ved at finde netmaskerne i starten af sæsonen og har kun 11 point efter de første otte kampe.

Seks af de point er dog kommet i de seneste to kampe mod Burnley og Fulham, og Pochettino ser frem til at få muligheden for at vise, at Chelsea er på ret køl igen ved at slå en af de største hold i ligaen.

"Jeg foretrækker de svære kampe," sagde Pochettino op til weekenden.

"Jeg synes, vi er nødt til at vinde i morgen. Vi respekterer Arsenal. Det er et fantastisk hold, og som I ved, er Mikel en del af min familie."

"Det bliver svært, men vi har selvtilliden i orden i forhold til at gøre vores bedste og spille en god kamp."

Arsenal har vundet sine seneste tre Premier League-kampe mod Chelsea på udebane.

Klubben ligger a point med sin største rival, Tottenham, i toppen af Premier League, og der er pres på for holde føringen på to point foran de engelske mestre fra Manchester City, der også i år er en af Arsenals største udfordringer.

"Vi er inde i en god periode, og vi skal prøve at spille bedre end dem og slå dem, og sådan er det bare," siger Arteta.

"Hvad end der er sket i fortiden, betyder ikke noget nu."

Pochettino har indikeret, at Chelseas anfører, Reece James, kan komme på grønsværen igen, efter at han til fansenes frustration i begyndelsen af sæsonen måtte sidde ude med endnu en skade.

Hos Arsenal er der ikke de store skadesproblemer, har Arteta oplyst. En stor del af hans spillere har dog været en tur over Atlanterhavet for at spille landsholdsfodbold, understreger han.

Chelsea mod Arsenal fløjtes i gang klokken 18.30. Arsenal ligger på andenpladsen i Premier League, mens Chelsea ligger på 11.-pladsen.