Bruno Guimaraes dobbelt målscorer i Newcastle-triumf mod Forest

Bruno Guimaraes fra Newcastle United jubler.
Bruno Guimaraes fra Newcastle United jubler.AFP
Bruno Guimaraes inspirerede Newcastle til succes i en medrivende 3-2 sejr i Premier League på City Ground. Dermed har The Magpies vundet fire udekampe i træk for første gang siden 2016.

Den første chance i en livlig første halvleg tilfaldt værterne efter Nuno Tavares' gennembrud i venstre side. Arsenal-lejesvenden lagde den tilbage til Morgan Gibbs-White, men han kunne ikke styre sit førstegangsforsøg i mål.

Og Forest måtte bøde for den fejl fem minutter senere, da Guimaraes driblede til bagerste stolpe og sendte en helflugter forbi den tidligere Newcastle-keeper Matz Sels efter en vidunderlig aflevering fra Kieran Trippier.

Forest fortsatte ufortrødent, og efter at han havde affyret et advarselsskud, som blev reddet af Martin Dubravka, overhalede Anthony Elanga Dan Burn og fik fat i en bold fra Gibbs-White, som han prikkede forbi den fremstormende målmand til udligning.

Udligningen varede dog ikke ved, og efter at have scoret sine to første sæsonmål på Villa Park for 14 dage siden, scorede Fabian Schar endnu et mål, efter at Forest viste svagheder i defensiven.

Statistik for kampen
Statistik for kampenFlashscore

Et frispark fra midterlinjen fik lov til at hoppe på kanten af feltet, og Schärs forsvarspartner Sven Botman nikkede den ind i hans bane, før den schweiziske landsholdsspiller scorede med en klinisk afslutning.

Eddie Howes mænd troede, at de havde føringen ved pausen, men en medrivende første halvleg havde stadig tid til at vende igen. Med kun få sekunder tilbage før HT tog Callum Hudosn-Odoisskud fra kanten af feltet en afretning fra Lewis Miley og snød Dubravka, så holdene gik til pause med 2-2.

Og underholdningen fortsatte, for blot fem minutter inde i anden halvleg troede Taiwo Awoniyi, at han havde bragt værterne foran for første gang, men hans kliniske afslutning blev annulleret for offside. Den nigerianske angriber fik derefter afvist et straffespark af både dommer Anthony Taylor og VAR, da han kolliderede med Dubravka.

Guimarães, der kun havde scoret ét ligamål i denne sæson før i dag, fordoblede sit antal i denne kamp, da The Magpies tog føringen for tredje gang efter 67 minutter. Han opsnappede en løs aflevering fra Elanga på kanten af Forest-feltet og sparkede hårdt og fladt forbi Sels.

Newcastle var tydeligvis ikke i humør til at lave den samme fejl tre gange og holdt fast i de værdifulde tre point i jagten på Europa, mens Nottingham Forest forpassede chancen for at åbne et hul ned til de tre nederste på en dag, hvor tidligere resultater var gået deres vej.