Aston Villa sætter stopper for Arsenals sejrsstime med choksejr på Emirates

Aston Villas Leon Bailey (C) jubler med holdkammeraterne efter at have scoret åbningsmålet.AFP
Arsenal led søndag et svigende nederlag på 2-0 på Emirates Stadium mod Aston Villa, hvilket satte en stopper for The Gunners' sejrsstime på fem kampe på eget græs i ligaen.

Begge hold gik ind til opgøret med en god mavefornemmelse, efter at holdene omkring dem i tabellen havde smidt point tidligere i weekenden. Arsenal håbede på at vende tilbage til førstepladsen, og det var The Gunners, der havde de første chancer, hvor Kai Havertz var tæt på at bringe dem i front

Først måtte tyskeren se et skud ved nærmeste stolpe blive reddet af Emiliano Martínez, inden han skabte plads i feltet til Gabriel Jesus, der fik frit hovedstød ved bagerste stolpe, men brasilianeren formåede ikke at ramme målet.

Bukayo Saka var også tæt på at finde netmaskerne, da han modtog en fremragende aflevering fra Martin Ødegaard, men smadrede sit skud i sidenettet.

Villa var i tovene i store dele af første halvleg, men eftersom Arsenal ikke kunne udnytte deres dominans, begyndte Unai Emerys mænd at skabe åbninger på kontraangreb.

Leandro Trossard havde dog 1. halvlegs største chance, da Jesus sendte bolden på tværs af feltet, men Martinez afværgede blændende med en fodpararde.

Statistik for kampen
Statistik for kampenOpta by Stats Perform

Hjemmepublikummet fornemmede, at momentum var skiftet, og Youri Tielemans fyrede et brag af et skud af sted, som ramte overliggeren og stolpen.

Mikel Arteta måtte ty til bænken i et forsøg på at få momentum tilbage i sit holds favør, men trods ændringerne var det Villa, der scorede åbningsmålet i det 84. minut.

Arsenal fik ikke clearet et hjørnespark, og Leon Bailey kunne dukke op ved bageste stolpe og styre bolden i mål fra en spids vinkel fra en perfekt aflevering på tværs af feltet fra Lucas Digne.

Pointene kom i hus få minutter senere efter et hurtigt opspil efter et Arsenal-hjørne, hvor Watkins brød igennem og elegant lobbede bolden over David Raya - og sikrede Villa tre vigtige point i top fire-kapløbet og også i titelræset.

Villa er nu tre point foran Tottenham, mens Arsenal ligger på andenpladsen, to point efter ligaens førerhold og forsvarende mestre, Manchester City.