Columbus er i semifinalen i MLS efter vidunderdrøn fra danske Malte Amundsen

Columbus er i semifinalen i MLS efter mål fra danske Malte Amundsen
Columbus er i semifinalen i MLS efter mål fra danske Malte AmundsenJohn David Mercer/Reuters/Ritzau Scanpix
Danske Malte Amundsen var natten til mandag dansk tid med til at sende sit hold, Columbus Crew, videre til semifinalerne i slutspillet i Eastern Conference i den bedste amerikanske fodboldliga, MLS.

Malte Amundsen scorede målet til 2-0 i det, der endte med at blive en 4-2-sejr over Atlanta United.

Allerede efter ni minutter bragte Columbus Crew sig foran med en scoring fra Darlington Nagbe.

Blot otte minutter senere sendte Malte Amundsen et spektakulært langskud op i målets højre hjørne.

"En pil op i det øverste hjørne," skrev klubben på X, tidligere Twitter, efter kampen.

Kampen var den sidste ud af tre mod Atlanta United. Ud af de to forgående kampe havde begge hold vundet en.

I semifinalen den 25. november skal Columbus Crew møde Orlando City.

Den anden semifinale i Eastern Conference skal afgøres mellem Cincinnati og Philadelphia Union, hvor danske Mikael Uhre spiller.

Columbus Crew vandt MLS i 2020. Sidste år var det Los Angeles FC fra den vestlige del af ligaen, Western Conference, der løb med sejren.

Malte Amundsen har spillet i HB Køge, Vejle Boldklub samt i den tredjebedste liga i Tyskland, inden han gjorde debut i MLS for New York City. I 2023 rykkede han sydpå til Columbus Crew.