Algerisk landsholdsspiller får betinget fængselsdom for at opildne til religiøst had

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Algerisk landsholdsspiller får betinget fængselsdom for at opildne til religiøst had

Atal er blevet suspenderet af Nice
Atal er blevet suspenderet af NiceProfimedia
Den algeriske landsholdsspiller Youcef Atal blev onsdag idømt otte måneders betinget fængsel af en fransk domstol for at opildne til religiøst had i et opslag på de sociale medier om konflikten i Gaza.

Forsvarsspilleren, der spiller for Ligue 1-holdet Nice, skal også betale en bøde på 45.000 euro (335.000 kroner) for at have delt en video, der opfordrede til en "sort dag for jøderne", afgjorde kriminalretten i Nice.

Han skal desuden betale for, at detaljer om hans dom bliver offentliggjort i det regionale dagblad Nice-Matin samt den nationale avis Le Monde.

De omstridte kommentarer kom i en video af prædikanten Mahmoud Al Hasanat, som Atal lagde ud på sin Instagram-konto med 3,2 millioner følgere fem dage efter Hamas' blodige angreb på Israel den 7. oktober.

Israel indledte som svar en kampagne mod den militante gruppe, som har kostet over 22.000 mennesker livet ifølge det Hamas-styrede sundhedsministerium i området.

Efter at have talt om de børn, der blev dræbt under bombardementerne, opfordrede Al Hasanat Gud til at skabe en "sort dag for jøderne" og "lede hånden" på de Gaza-boere, der slår igen.

Atal var med det algeriske landshold i sit hjemland, da han delte videoen.

Han trak den tilbage dagen efter, da Nice advarede ham om, at den sandsynligvis ville tiltrække kontroverser, og undskyldte.

Atal ankommer til retten tilbage i december
Atal ankommer til retten tilbage i decemberAFP

Atal undskyldte igen over for retten under høringerne og sagde, at han havde ønsket at sende et "budskab om fred" og ikke havde set hele den 35 sekunder lange video, før han lagde den ud.

Det argument overbeviste ikke anklagerne eller sagsøgerne, som for det meste var jødiske organisationer og den professionelle fodboldliga (LFP).

"At dele en video betyder at tage del i dens budskab og give den synlighed," sagde anklager Meggi Choutia til retten.

"Der er ikke tale om fred på noget tidspunkt i disse 35 sekunder," tilføjede hun.

Nice har suspenderet Atal fra at spille "indtil videre", mens han fik en karantæne på syv kampe - som siden er udløbet - fra den franske liga.

Han har dog optrådt for Algeriets ørkenræve tre gange, han er i deres trup til den kommende Africa Cup of Nations-turnering og han har modtaget stor støtte i sit hjemland.