Ferran Torres gør sig til Barca-helt i målfattigt topopgør mod Atletico Madrid

Ferran Torres gør sig til Barca-helt i målfattigt topopgør mod Atletico MadridProfimedia
Barcelona er tilsyneladende ustoppelig i jagten på det spanske mesterskab.

Søndag eftermiddag genetablerede den catalanske storklub forspringet på 11 point ned til Real Madrid ved at besejre La Ligas nummer tre, Atlético Madrid, med 1-0 på Camp Nou.

Ferran Torres blev matchvinder med kampens eneste scoring i første halvlegs næstsidste minut.

Det var Raphinha, der sendte bolden på tværs til Torres på kanten af feltet. Den spanske landsholdsspiller tog et træk og udplacerede Jan Oblak i Atlético-målet med et fladt skud.

Målet faldt på et tørt sted for både Barcelona og Torres. Holdet havde ikke scoret i de to seneste kampe, og for offensivspilleren var det blot sæsonens fjerde fuldtræffer i den spanske liga.

Nogen sindsoprivende første halvleg var der ikke tale om, selv om gæsternes Antoine Griezmann tidligt ramte overliggeren. Som ventet havde Barcelona bolden klart mest, men Atlético forsvarede sig i vanlig stil godt.

Det skabte 44 chancefattige minutter, inden Torres altså fandt en sprække i gæsternes forsvarsfæstning.

Ferran Torres målsekvens
Ferran Torres målsekvensOpta by Stats Perform

Der kom mere gang i sagerne efter sidebyttet, hvor Atlético sneg sig længere frem på banen.

Der blev skabt pæne åbninger i begge ender, og den største tilfaldt Raphinha, der efter Robert Lewandowskis tværpasning ikke formåede at bugsere bolden over målstregen fra et par meters afstand.

Dermed sluttede det med et 1-0-resultat, der ikke kan komme som nogen overraskelse, når Barcelona er på banen.

En tredjedel af holdets ligakampe i denne sæson - ti styk - er endt med en 1-0-sejr til Barcelona.

Atlético Madrid indkasserede det første liganederlag siden 8. januar. Holdet kom til Camp Nou med ti sejre og tre uafgjorte i de seneste 13 kampe.

Selv om stimen blev brudt, ligger madrilenerne stadig trygt på tredjepladsen. Der er fem point op til Real Madrid og 12 ned til Real Sociedad, der er nærmeste forfølger.