Leverkusen kan bare ikke tabe: Schick bliver helten i vildt tysk comeback

Jeremie Frimpong scorer Leverkusens første mål i aften.
Jeremie Frimpong scorer Leverkusens første mål i aften.AFP
Patrik Schick scorede to gange i anden halvlegs tillægstid og var dermed medvirkende til at Bayer Leverkusen bevarede sin ubesejrede stime og avancerede til kvartfinalerne i UEFA Europa League (UEL) på bekostning af Qarabag FK under de mest dramatiske omstændigheder, man kan forestille sig.

Leverkusen kom bagud med to mål i slutfasen, men endte med at vinde 5-4 samlet over to fantastiske kampe.

Enhver beskrivelse af et David-og-Goliat-forhold mellem Xabi Alonsos tilsyneladende uovervindelige mandskab og Qarabag blev gjort til skamme i det første opgør, hvor Leverkusen kun reddede deres uplettede statistik med det yderste af neglene. Men Qarabag beviste igen i BayArena  at de ikke skulle undervurderes.

Borja Iglesias misbrugte tre tidlige chancer for Leverkusen og ramte overliggeren hver gang, men derudover minimerede det aserbajdsjanske hold værternes trussel med stor effekt, og de kom endda selv tæt på føringen lige før pausen, da Juninho stormede ind i feltet og skød i sidenettet.

Statistik for kampen
Statistik for kampenOpta by StatsPerform

Hvis den første halvleg var en skyttegravskrig, udviklede den anden halvleg sig til et skydetelt, da Qarabağ tog en chokføring gennem Abdellah Zoubirs hovedstød ved bagerste stolpe efter 58 minutter.

Gæsterne blev dog reduceret til 10 mand, da Elvin Cafarguliyev fik rødt kort for at trække Jeremie Frimpong ned fire minutter senere, men de formåede alligevel at fordoble føringen efter 67 minutter gennem Juninhos dygtige afslutning.

Men Leverkusen ved simpelthen ikke ved, hvornår de skal lægge sig ned under Alonso, og endnu et comeback i sidste øjeblik virkede uundgåeligt, da Frimpong flugtede bolden i det nederste hjørne med 20 minutter tilbage af kampen.

Indskiftede Schick slog til på falderebet i Aserbajdsjan i sidste uge, og han gjorde det endnu engang ved at score to gange foran de ekstatiske hjemmefans, da han først drejede Alex Grimaldos flade indlæg i mål, inden han headede bolden ind ved bagerste stolpe i det syvende minut af tillægstide og knuste Qarabags hjerter.

Flashscore Kampens spiller: Jeremie Frimpong (Bayer Leverkusen)