Jürgen Klopp går over i historien med ny Liverpool-sejr mod LASK Linz

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Jürgen Klopp går over i historien med ny Liverpool-sejr mod LASK Linz

Selvom det ikke hedder Champions League i år, så går Jürgen Klopp efter  udbygge sin rekord.
Selvom det ikke hedder Champions League i år, så går Jürgen Klopp efter udbygge sin rekord.ADRIAN DENNIS/AFP
Jürgen Klopp blev med Liverpools sejr over østrigske Lask torsdag den mest vindende manager i europæiske turneringer i Premier League-klubbens historie.

Sejren var tyskerens nummer 50 i europæiske turneringer, mens han har stået i spidsen for Liverpool.

Selv er han dog tilsyneladende ikke i ekstase over rekorden.

"Lad mig side det sådan: hvis jeg stadig har 50 efter gruppespillet, så vil alle hade det, selv om jeg har de fleste europæiske sejre som Liverpool-manager," siger han efter kampen.

Med sejren overgik han endegyldigt den tidligere Liverpool-manager Rafa Benitez, der vandt 49 opgør i europæiske turneringer mellem 2004 og 2010.

Som Klopp førte han også klubben til den ultimative sejr i Champions League.

Resultatet 3-1 betyder, at Liverpool indtager førstepladsen i gruppen, der også indeholder Union Saint-Gilloise og Toulouse.

Deres opgør, der også blev spillet torsdag, endte 1-1.

"Det er rart. Vi har spillet mange kampe i Europa, men det er godt, at vi har vundet så mange og ofte kvalificeret os til finaler," siger Klopp.

"Det er fantastisk, men det skyldes sandsynligvis også, at turneringen nu har så mange flere kampe end før."

Bob Paisley, der tre gange sikrede Liverpool titlen i Champions League-forgængeren Den Europæiske Mesterholdsturnering, vandt i alt 39 opgør ud af 61 mulige.

Hans forgænger Bill Shankly vandt 34 ud af 65, heriblandt Uefa Cup-finalen i 1973, hvilket blev klubbens allerførste titel i Europa.

Klopp har stået i spidsen for Liverpool i 82 europæiske kampe, hvorfor han har en bedre sejrsprocent end Benitez, der stod i spidsen for 85 kampe.

Darwin Nunez, Luis Diaz og Mohamed Salah scorede Liverpools tre mål over Lask, mens Florian Flecker scorede for hjemmeholdet.