Europa League-kongerne fra Sevilla jagter syvende titel mod uovervindelige Mourinho

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Europa League-kongerne fra Sevilla jagter syvende titel mod uovervindelige Mourinho
Sevilla fejrer sejren over Juventus
Sevilla fejrer sejren over Juventus
Profimedia
Andalusierne har vundet alle seks Europa League-finaler, de har spillet i deres historie. Det er meget lignende rekorden for den portugisiske træner José Mourinho, som har vundet fem ud af fem europæiske finaler. I aften vil en af de to positive stimer slutte.

"I Europa forvandler vi os. I de seneste uger, i omegnen af Ramon Sánchez Pizjuán, har alle sagt det. Uden nogen overtroisk frygt."

Den seneste, der gjorde det, var præsident Pepe Castro, som, da han mindedes Sevillas bedrifter mod Manchester United og Juventus, understregede sin klubs ukuelige ånd.

Og når alt kommer til alt, er andalusiernes rekord i det, der engang var kendt som UEFA Cuppen, kun få forundt. Faktisk af ingen. Ingen anden klub kan nemlig prale af seks triumfer i den prestigefulde turnering.

Seks ud af seks til Sevilla

Europa League-trofæ
AFP

Det er imponerende, at Sevilla har vundet Europa League (UEFA Cuppen) hele seks gange.

Et endnu mere imponerende faktum er, at hver gang spanierne har nået kvartfinalen i turneringen, så er det også endt med, at klubben har løftet trofæet til sidst: seks ud af seks.

Den første sejr kom i sæsonen 2005-06 efter en flot 4-0-sejr over Middlesbrough. Den efterfølgende sæson genvandt andalusierne titlen ved at slå Espanyol efter straffesparkskonkurrence.

Derefter kom der tre triumfer på stribe under Unai Emerys ledelse. I 2013-2014 på straffespark mod Benfica, i 2014-2015 mod Dnipro (3-2) og i 2015-2016 mod Liverpool (3-1).

Den sidste finalesejr kom endelig i sæsonen 2019-2020, efter at have slået Antonio Contes Inter Milan 3-2.

Mourinho står godt til europæiske finaler

Kort sagt skal José Mourinho og hans spillere omskrive historien og give de rød-hvide fans den første skuffelse i deres historie i EL-finalen. Og sandheden er, at der er få trænere, der er bedre egnet end ham til at gøre det.

Og ja, for "The Special One" har en lige så positiv rekord bag sig, idet han har vundet alle fem finaler i europæiske turneringer, som han har deltaget i.

José Mourinho
AFP

En flot vej, der begyndte i Portugal, på bænken i Porto i sæsonen 2002-2003, hvor han vandt UEFA Cuppen ved at slå Celtic i finalen (2-3 efter forlænget spilletid).

Den efterfølgende sæson førte Mourinho FC Porto til Champions League-sejr ved at slå Monaco i finalen med 3-0.

Hans anden og foreløbig sidste pokal med de store ører blev vundet på Santiago Bernabéu på bænken for Inter Milan i sæsonen 2009-2010, hvor han tilintetgjorde den historiske rival Bayern München (0-2).

Syv år senere, i spidsen for Manchester United, vandt Mourinho Europa League 2016-2017 ved at slå Ajax i finalen, mens hans sidste succes kom sidste forår, da hans Roma-hold vandt den første udgave af Conference League ved at slå Feyenoord (1-0) i finalen.

Hvem må vige pladsen?

Det betyder, at i aften, på Puskas Arena i Budapest, i Europa League-finalen 2022-2023, vil en af de to positive stimer blive brudt.

Bliver det Europa League-kongerne fra Sevilla, eller uovervindelige José Mourinhos Roma, der må tage til takke med en sølvmedalje?