Europa League-finale: Sevilla napper sejren på straffe: Montiel matchvinder

Glæden er stor hos Sevilla
Glæden er stor hos SevillaPhoto by Attila KISBENEDEK / AFP
For tredje år i træk skulle Europa League finalen afgøres fra 11-meterpletten. Efter en taktisk affære der endte 1-1 efter 120 minutter, var det Sevilla der vandt på straffespark. Bono og Montiel blev de store helte for spanierne.
Kampens karakterer fra Flashscore
Kampens karakterer fra FlashscoreFlashscore

Rodet første halvleg med et lyspunkt

Kampen begyndte ganske som forventet.

Begge hold skulle finde fodfæste på den ungarske grønsvær og første dramatiske situation indtraf, da Roger Ibanez og Nemanja Gudelj måtte modtage behandling, efter de knaldede hovederne sammen på et hjørnespark.

Efter små 10 minutter kom kampens største chance. Efter en aflevering fra Romas højre side fik Leonardo Spinazzola en fri afslutning fra 11 meter, men flot parade af Bono i Sevillas mål.

Romas gameplan var lange bolde op til Tammy Abraham, mens Sevilla naturligt søgte Youssef En-Nesyri.

Marokkaneren havde dog en personlig oppasser i Chris Smalling, der på gammeldags manér mandsopdækkede En-Nesyri.

De første 25 minutter var præget af mange spilstop. Det gjorde det svært for de to hold at få greb om kampen. Sevilla begyndte så småt at præge begivenhederne efter en lille halv time.

Roma blev afvist af VAR, da de mente af Gudlej ramte Abraham i hovedet i forbindelse med en clearing, men glæden kom få minutter efter.

Paulo Dybala med scoringen til 1-0
Paulo Dybala med scoringen til 1-0Photo by Attila KISBENEDEK / AFP

Paulo Dybala der var tvivlsom inden kampen, blev fornemt sendt afsted i dybden af Gianluca Mancini. Med venstrebenet sendte han bolden usvigeligt sikkert bag Bono, til stor frustration for Sevilla. De mente der var frispark til Ivan Rakitic i opspillet til målet.

Sevilla havde en ufarlig afslutning over mål, som deres bedste forsøg i de første 45 minutter, indtil Ivan Rakitic sendte et missil afsted i tillægstiden. Desværre for kroaten prellede forsøget af på stolpen.

Sevillas største chance i en første halvleg, der endte med 1-0 til Roma, efter en uskøn forestilling.

Stats på første halvleg
Stats på første halvlegFlashscore

Mourinho-bussen fundet frem

Sevilla byttede på to positioner i pausen. Suso kom ind i forsøget på at få styr på spaniernes opspil. Den meget berømte, nogle steder berygtede, Mourinho-bus, blev så småt fundet frem i første halvleg, men den blev parkeret noget så eftertrykkeligt i starten af anden halvleg.

Den blev til gengæld punkteret 10 minutter efter pausen, da et indlæg fra Jesus Navas blev sendt ind bag Roma-keeper Rui Patricio af Romaspilleren Gianluca Mancini.

Mancini bringer balnce i regnskabet
Mancini bringer balnce i regnskabetPhoto by Justin Setterfield / POOL / AFP

Sevilla fortsatte ufortrødent, men Roma var tæt ved efter en kæmpe klumpspil foran Sevillas mål. Til sidst endte bolden hos Ibanez, der ramte bolden helt skævt.

Med et kvarter tilbage blev der skruet op for dramaet og igen var Ibanez i en hovedrolle. Sevilla fik tilkendt straffespark, men efter VAR-tjek kaldte dommer Anthony Taylor det tilbage, da det viste sig at Ibanex lige nøjagtig strejfede bolden.

Kort efter var det Roma der appellerede for hånd på bolden. Romerne omringede Taylor, der blot afviste dem.

De sidste 10 minutter af den ordinære tid virkede begge hold tilfredse med udsigten til 30 minutter mere.

Sevilla var dog lige ved at nappe det hele fem minutter inde i tillægstiden, men ind ville bolden ikke og så endte de 90 minutter med 1-1.

Stats på kampen
Stats på kampenFlashscore

Spild af tid inden straffesparkene

Første halvleg i den forlængede spilletid var en kedelig affære. Spilstop, afløst af boldmassage, prægede kampen, hvor begge hold lignede nogen, der bare ville afgøre det fra pletten.

Gianluca Mancini og Ibanez brændte for romerne og så kunne Gonzalo Montiel afgøre det for Sevilla. Først brændte han, men på omsparket satte han den sikkert i kassen. Montiel har nu i samme sæson afgjort en VM-finale og en Europa League Finale.