De er bagud 3-0, men har før lavet mirakler: Liverpools største comebacks under Klopp

Gini Wijnaldum, Trent Alexander-Arnold og Jordan Henderson fra Liverpool jubler (2019)AFP
Liverpool har brug for en af deres bedste præstationer i en europæisk returkamp for at gå videre i Europa League i aften.

Jürgen Klopps mænd lukkede tre mål ind, og blev holdt nede af Atalanta i det første opgør af deres Europa League-kvartfinale på Anfield i sidste uge.

Det er langt fra første gang, at The Reds har været nødt til at grave sig op af et hul.

Liverpool har en historie med at vende europæiske opgør på dramatisk vis - du tænker måske først på Istanbul i 2005, men der har været mange andre.

To i den nyere historie og, hvilket er afgørende, under den nuværende manager Klopps ledelse skiller sig ud som mere relevante eksempler.

Liverpool - Barcelona 4-0 (4-3 på agg.)

På vejen til at vinde Champions League-titlen i 2019, havde Liverpool først den gigantiske opgave at vende et nederlag på 3-0, efter den første kamp Catalonien.

Mod mindre hold i Europa ville det have været en stor opgave - men mod Barcelona, et af kontinentets mest berømte hold, virkede det som en umulig opgave.

Liverpool måtte til returmødet også undvære både Roberto Firmino, men også egypteren Mohamed Salah.

Barça, som var klar over, hvilket bjerg de havde givet deres modstandere at bestige, jokede endda med tanken om, at Liverpool ville gøre det på de sociale medier.

Som det fremgår af ovenstående indlæg, scorede Liverpool først i returopgøret.

Efter blot syv minutter fik The Reds reduceret ved Divock Origi, men Barcelona overlevede Klopps 'gegenpressing' og gik til pause kun bagud 1-0 (stadig foran 3-1).

Det skal siges at Alisson, som for nylig var blevet hentet til Liverpool fra Roma, leverede en utrolig præstation, hvor han bl.a. afviste de fremragende Lionel Messi og Luis Suarez.

En ændring efter pausen, der lignede et dårligt varsel, viste sig faktisk at være positiv for Klopps hold, da en skadet Andy Robertson blev erstattet af Gini Wijnaldum.

Det tog ikke hollænderen lang tid at gøre en forskel, da han scorede ned mod The Kop efter 54 minutter, før han lavede sit andet mål, med et dejligt hovedstød to minutter senere.

Barça, som næsten helt sikkert havde udsigt til forlænget spilletid og straffespark, strammede op efter Wijnaldums dobbeltmål, og Alisson fortsatte med at beskytte sit mål, i jagten på et clean sheet.

Med ti minutter tilbage af kampen gjorde Trent Alexander-Arnold sig klar til at sparke et hjørnespark, og bemærkede at modspillerne ikke var opmærksomme.

Den Liverpool-fødte back slog bolden på tværs af feltet, og den fandt Origi, som var den eneste mand inde i straffesparksfektet med øjnene åbne.

Instinktet tog over, og belgieren sparkede bolden i nettet til 4-0 på aftenen og 4-3 sammenlagt, og cementerede et af de mere utrolige comebacks i nyere Champions League-historie.

Liverpool 4-3 Dortmund (5-4 på agg.)

Det var Klopps første sæson med Liverpool, så han skulle naturligvis møde sin tidligere klub i Europa Leagues knockout-fase.

Det første opgør, 1-1 i Tyskland, bød ikke på meget at skrive hjem om, men returkampen er noget, Liverpools tilhængere stadig taler om med stolthed den dag i dag.

Efter blot ni minutter førte Dortmund 2-0 på Anfield, og så ud til at sende Liverpool ud af Europa, da de gik til pause med deres føring intakt.

Det skal også bemærkes, at dette Liverpool-hold endnu ikke var det rutinerede hold, vi ville se ved indgangen til 2020.

De startende XI'ere
De startende XI'ereFlashscore

Origi slog til umiddelbart efter pausen, og den scoring skabte det ønskede skabte kaos.

Kort efter tog Marco Reus vinden ud af Liverpools sejl, og genoprettede Dortmunds fordel, så det samlet blev 4-2 til tyskerne.

Som perler på en snor, kom der herefter et mål cirka hvert tiende minut, indtil kampen var slut.

Philippe Coutinho scorede for Liverpool efter 66 minutter, og Mamadou Sakho udlignede efter 77 minutter.

Men ved 4-4 (sammenlagt) var de røde stadig på vej ud af Europa League, på den gamle regel om udebanemål, og havde brug for endnu et mål.

Liverpoolspillerne var udmattede, men blev ved med at banke på døren, og i overtiden headede Dejan Lovren et flot indlæg fra James Milner i mål, og leverede endnu et berømt comeback til de trofaste fans på Anfield.

Atalanta mod Liverpool?

Før der er sparket til en bold i aften, fører italienerne samlet 3-0 over The Reds.

Et potentielt plus for Liverpool er, at de vandt 5-0 på Atalantas Gewiss Stadium i 2020, men et stort minus er, at de ikke kan regne med Anfields opbakning denne gang, som de kunne mod Barcelona og Dortmund.

De medrejsende fans vil helt sikkert gøre deres tilstedeværelse kendt - især hvis der bliver scoret et tidligt mål, men tilskuerfordelen er helt klart hos Atalanta.

Nerazzurri har et forspring på tre mål, og vil være opmærksomme på Liverpools vaklende frontlinje, og problemer med at nedbryde defensive hold.

Hvis Atalanta 'parkerer bussen', vil det kræve den måske største offensive præstation af et Klopp-hold i Europa Leagues knockout-fase, hvis de skal vende opgøret til samlet sejr

Alle øjne hviler på Mohamed Salah, Darwin Nunez, Luis Diaz, Diogo Jota og Cody Gakpo.