Albert Grønbæk og Bodø holder liv drømme om avancement i Conference League med sejr i Istanbul

Besiktas' håb om Conference League ligger i ruiner
Besiktas' håb om Conference League ligger i ruinerAFP
To mål af Faris Moumbagna var nok for Bodø/Glimt til at sikre sig en 2-1-sejr over Besiktas på Tupras Stadion i UEFA Europa Conference League torsdag aften. Nederlaget efterlader Black Eagles med én sejr i deres seneste fem kampe i alle turneringer (L4).

Værterne gik ind til til kampen som bundprop i Gruppe D og vidste, at en sejr var nødvendig for at holde liv i håbet om knockout-fasen i Conference League, mens Bodø/Glimt rejste til Istanbul for at udbygge deres sejrsstime på fem kampe, hvor en 3-1-sejr over Beşiktaş i den omvendte kamp var en af disse sejre.

Begge hold forsøgte at skabe chancer tidligt i kampen, men de havde svært ved at finde målet, og ingen af målmændene blev udfordret i de første 20 minutter af kampen.

Statistik for kampen
Statistik for kampenStatsperform

Netop som det så ud til, at kampen var på vej mod halvleg, tog Glimt føringen, da Sondre Sørli sendte et indlæg ind i midten af Beşiktaş-feltet, og på trods af det akavede opspring knaldede Moumbagna bolden forbi Mert Günok.

Værterne var tæt på at udligne lige før pausen, da Cenk Tosun og Daniel Amartey begge måtte se deres hovedstød reddet af Nikita Haikin, og de tyrkiske giganter så endelig ud til at finde sig til rette i kampen.

Men få minutter inde i anden halvleg kom gæsterne på måltavlen igen, da Pellegrino lagde en perfekt afvejet bold ind til Moumbagna, som sparkede bolden forbi en hjælpeløs Günok til 2-0.

Værterne fik dog atter bragt liv i kampen, da Ante Rebić fandt Tayfur Bingöl, der fra kanten af feltet krøllede bolden i mål.

Tingene blev dog gjort væsentligt sværere for værterne, da Necip Uysal fik sit andet gule kort på aftenen.

Besiktas pressede på for en sen udligning, men Bodø holdt stand og fastholdt dermed drømmen om at kvalificere sig til Playoff-kampene i turneringen i konkurrence med Club Brügge og Lugano.