To halvlege som nat og dag skaffer Danmark point i Slovenien: Ender 1-1 efter sløj indsats

Endnu et mål af Rasmus Højlund var ikke nok til mere end et enkelt point
Endnu et mål af Rasmus Højlund var ikke nok til mere end et enkelt pointScanpix
Danmark var pressede, inden de mødte Slovenien på udebane i Ljubljana mandag aften. Det pres var tydeligst i første halvleg. Det hele resulterede i en pointdeling efter en skrækkelig første halvleg og en noget bedre anden en af slagsen.

Det var ikke kun en kamp, som Danmark havde stort behov for at vinde, men også en modstander, der var endnu mere trængt, efter de i sidste runde tabte til Finland.

Statistikker
StatistikkerFlashscore

Det slovenske hjemmehold var uden deres største stjerne i topkeeperen Jan Oblak, og samtidig var der tvivl om det unge stjerneskud Benjamin Šeško, der ellers har hamret mål ind for RB Salzburg i denne sæson han startede dog på banen.

Der var dog ingen tvivl om, at Danmark havde rigeligt til med at få deres eget spil til at glide efter en dårlig indsats mod Nordirland.

Kampen var blevet indledt med en uskøn omgang ballade, da Mohamed Daramy var sendt helt hjem fra lejren af Kasper Hjulmand efter et sløjt, men dog meget kort indhop mod Nordirland.

Danmarks startellever var som følger:

Kasper Schmeichel – Mathias Zanka, Simon Kjær, Andreas Christensen - Alexander Bah, Pierre-Emile Højbjerg, Christian Eriksen, Jens StrygerAndreas Skov Olsen, Rasmus Højlund, Jonas Wind

Kampen begyndte i et roligt tempo, og trods dansk overtag på bolden, så skete ikke meget de første minutter.

Efter knap ti minutter var en sjusket aflevering fra Christian Eriksen dog skyld i, at hjemmeholdet kunne sende kampens første chance snært forbi mål. Ukarakteristisk af den rutinerede fynbo.

Det danske spil virkede nok en gang idefattigt, og chancer flød det derfor ikke med.  Efter 17 minutter kom Andreas Skov Olsen frem til danskernes første chance, men han blev tacklet midt i afslutningen.

Efter 25 minutter kom kampens første mål. Desværre til Slovenien efter en snedig hjørnesparkskombination. Andraz Sporar udnyttede en skarp cutback-aflevering til at sende bolden hårdt ind bag Kasper Schmeichel.

Danmark havde gang i en håbløs halvleg, men med få minutter til pausen var der pludseligt udlignet. Et af de karakteristiske, snedige løb fra Rasmus Højlund resulterede i, at han blank for mål kunne sætte et smart indlæg fra Højbjerg ind til 1-1. Ufortjent, men man tog det med på vejen.

Bedre anden halvleg var ikke nok

Stillingen holdt til pause, men Danmark kunne sagtens have været nede med flere mål.

Kort inde i anden omgang sendte dog Eriksen et krydsermissil mod mål, der dygtigt blev afværget af Bijol. Håb om bedre tider.

Efter en time kom Mikkel Damsgaard på banen for en uformående Jonas Wind, og det danske offensivspil blev straks mere flydende.

Kort efter havde Danmark en  kæmpe dobbeltchance, men først ramte Eriksen stolpen, og siden fik Højlund sin afslutning rettet af til hjørne på returen.

Lige efter var det slovenske Jan Miaka, der ramte det øverste af den danske overligger, og kampen levede nu.

Flere chancer fulgte, blandt andet da Jens Stryger helkiksede på en flugter , inden Eriksen efter 82 minutter sendte et direkte frispark tæt forbi fjerneste stolpe.

Danskerne spillede nu meget bedre og opretholdt presset resten af kampen, men en sen opblomstring var ikke nok til tre point. Kampen endte 1-1 og Danmark er nu på tredjepladsen i gruppe H, to point efter Finland og Kasakhstan.